Hel eller sne?

Ibland har jag väldigt svårt att bestämma mig, ja eller ska man säga nästintill alltid svårt att bestämma mig? Förtillfället har det med mitt hår att göra. Jag har sedan i Oktober förra året kört på hellugg och såklart trivs jag väldigt bra i det! Men det krävs ju dock lite arbete med det då inte är alltför snyggt när luggen täcker ögonen och dessutom är ju det ganska irriterande. Så nu är frågan om jag ska odla ut luggen till en snelugg eller ta till saxen?  Jag hatar att jag har så svårt att bestämma mig...Alvaret

Så har ytterligare en dag tickat iväg i rasande fart. Som jag skrev i föregående inlägg så jobbade jag ju som sagt till 18.15., därefter beställde jag en pizza. Sedan blir det en liten åkur uppåt på denna avlånga vackra Ö. Alltid härligt att se på naturen som är här, älskar alvaret som breder ut sig i större delen av Öland, så vackert!


Dessa bilder togs för lite mer än ett år sedan i bilen, därför buskar och träd ser lite "snea" ut ;)

Så typsikt

Är det inte bara  självklart? Att det ska vara fint väder idag? Bara för att jag jobbar mellan 12.00-18.15.  De dagar då jag börjar tidigt och slutar runt ett ja då är det ju inte speciellt fint väder. Eller de dagar då jag är ledig. Nej men detta är bara så typiskt mig att det ska hända. Men det är väll inte heller någon idé att hänga sur läpp över det ? Jag får helt enkelt ta igen det i Bulgarien då det förhoppningsvis är varmt och strålande solsken hela veckan!

Nu ska jag taoch fika lite sen är det nog dags att sakta göra sig i ordning

Min dag

Idag har det varit en otroligt skön och avslappnad dag. Tog sovmorgon och vaknade inte förrän kvart över elva. Slöåt lite en macka och sedan en god bakelse till efterrätt ;). Sedan hoppas jag in i duschen gjorde mig i ordning lite och gick ut på stan bland alla andra människor för att trängas lite och för att köpa mig ett nytt skissblock som jag tänkte ha med mig till Bulgarien! :) Har redan målat en och en halv teckning idag.

Ja sen har jag inte gjort så mycket mer idag, ätit middag varit ute lite i det fina vädret och ätit glass med mormor och Axel.

Så har min dag varit och här bjuder jag också på en bild jag målat idag.

(ursäkta mig den dåliga och suddiga kvaliten på bilden.. tagen med webbcamen)

Ett gott skratt förlänger livet!

Jag vet att jag har visat ett sådant klipp tidigare här i bloggen men jag kan inte mer än att säga att jag verkligen avgudar hans videor som han gör. Hur han på pricken kan göra som att det skulle kunnat hända i verkligeheten och hur man själv sitter och skrattar för att det är så likt det en katt kan göra. Inte för att min katt kanske tar sönder fåtölj etc. men i alla fall!

Titta på den och få ett gott skratt det får i alla fall jag varje gång jag ser dessa videos! :)


Grattis

Nu har jag då begett mig över till Öland igen för att börja jobba om en timme och tjugo minuter. Det är ´ju inte precis så att jag står och hoppa jämfotar och är jätteglad precis men ja det får väll gå i alla fall.
 
  Föresten så fyller Lina 19 år idag! Så Grattis till henne. Synd bara att jag inte kan komma och hälsa på och få god fika som alla de andra födelsedagarna, men det får vi ta igen någon annan gång! Men i alla fall Grattis till dig Lina och tänk positivt nu är det ju bara ett år kvar tills du kan gå till systembolaget ;).

Hemma

Nu är jag då hemma från Halmstad och Liseberg som det blev igår. Kom hem i går runt ett och sedan begav jag mig till en födelsedagsfest. Mycket kul även om det var lite tråkigt att jag kom i slutet :/ hade gärna varit med hela tiden. Men samtidigt var det mycket roligt att vara på Liseberg, dock lite jobbigt med alla köer och så...

Men som sagt nu är jag alltså hemma och ska troligtvis bara ta det lugnt idag, det behövs om jag säger så. I morgon blir det dock att ta bilen och köra upp till Öland igen för att jobba och ha sig. Inget som jag direkt längtar till då jag faktiskt har fått vara ledigt i 5 hela dagar! Men men det är bara att ta tag i det hela. Fick föresten mn första lön i går och ja jag ska väll inte klaga :).

Nej nu blir det att fortsätta sega framför datorn. Bilderna kommer upp när jag orkar lägga in dom på datorn.

"Semester"

Nu ska jag ta en "lång" och härlig "semester" åker till Halmstad och stannar där tills på Fredagen. Uppdaterar mer då med bilder och allt! Ha det bra fram tills dess.

Back on track?

Nu har jag då suttit och målat lite igen. Att måla denna teckning tog ungefär en timme för mig att göra, tror jag? Jag brukar liksom inte ta tiden när jag målar och sätter mig när jag har lust för det helt enkelt. Att måla såhär "seriöst" var evigheter sedan jag gjorde därför känner jag mig lite ringrostig, men så är det väll alltid i början när det är något man inte gjort på länge. I alla fall kanske detta kan beror på att jag har fått schema och allt till bildkursen som börjar den 1 sep. Jag ser verkligen framemot detta och hoppas att detta är något för mig och att jag lär mig en och annan ny sak!


Så vem är detta nu då? Snygg svensk sångare men fantastisk röst och underbara låtar?

Lite kladd

Satt och kladdade lite häromdagen. Var mycket länge sedan men insåg att det faktiskt är riktigt avkopplande även om jag inte la ner särskilt mycket energi på denna teckning.. Men vad gör det? Huvudsaken att det gör nyttta för mig!

Åskväder på öland

Det var riktigt länge sedan jag var med om sådant åskväder som det var idag. Den blinkade hela tiden och mullrade stup i kvarten. Strömen la av ett par gånger, fast det åtgärdades väldigt snabbt och det är väll en av fördelarna att ha som mormor lägenhet i stan. Kollade precis på barometern där det stod lite om åskvädret, hade tydligen slagit ner i någon lada och börjat brinna men de visste inte om det kan ha lagit ner på fler ställen. Och verkar skett en del översvämningar här i stan med..I alla fall så varade det ett bra tag och det var faktiskt ganska så roande och sitta och kolla på folket som började springa som om det precis hade slagit ner en bomb. Jag menar egentligen är det ju bara vatten?  Jaja nu vet ni denna intressanta grej(om det nu är något intressant att fånga upp).

Harry potter

Idag har jag då varit och sett på Harry Potter och halvblodsprinsen. Jag som troligen är en av de få som inte har läst boken tyckte faktiskt att filmen var bra och jag hängde med i det mesta som hände :). Så helt klart en film jag kan tänka mig att se igen, men som sagt alltid roligast/intressantast första gången man ser den!


Nu ska jag snart hoppa i säng, är faktiskt ganska så trött och behöver ta igen mina sömntimmar då jag har sovit i endast 5 timmar nu fem dagar i rad.. inte så bra kanske jag vet.. Hoppas jag bara kan sova för det är någon snubbe som inte sjunger allför bra nere på en pub här..

Bränt

Nu är jag då alltså tillbaka på Öland och sitter just nu och lyssnar på musik och ta det lugnt. Samtidigt hör jag en massa snack ute på stan. Det står en lastbil där man kan vara med och tävla om att att bli "Sms mästare 2009" Haha. JO tack visst kanske jag skriver snabbt men så snabbt skriver jag då rakt inte. Skulle inte falla mig in att ens delta i det..

Nåja har väll inte så mycket att säga egentligen.. eller jo en rolig grej som hände mig i Tisdags tror jag det var.
Jag skulle då poppa pocorn och medan de poppade och hade sig så tänkte jag att jag skule gå på toaletten. Sagt som gjort. När jag kom tillbaka så var popcornpåsen i micron bara halvfylld och därför tcykte jag igång den på ytterligare 30 sekunder. Efter sisådär 15 sekunder känner jag hur det börjar lukta bränt och när jag tar ut påsen så ryker det om den... Alltså skulle jag "poppat" den en liten stund till så skulle det nog tagit eld. Inte bra alltså :OSåhär såg det alltså ut. Och för er som tänker: "Åt hon verkligen det där" så kan jag ju säga "NEJ verkligen inte". Det luktade bränt i hela huset i nästan en timme efter detta...

Ingen tillgång till dator

Har inte haft tillgång till någon dator på en hel dag nu.. Många kanske tänker att vadå klarar hon sig inte utan dator i en dag? Jo.. det gör jag nog fast man blir snabbt väldigt rastlös då det aldrig går något roligt på TVN på sommrarna heller. I alla fall så ska jag inom några timmar sticka tillbaka till Öland för att återigen börja jobba på Torsdag. Fast innan dess ska jag stanna till i Kalmar för att hämta ut Harry Potter-biljetterna till Fredagen. Premiären är ju idag fast eftersom jag och mina vänner är ganska så sega av oss så var det i princip fullbokat idag.. så därför fick det helt enkelt bli på Fredagen istället! Trots att jag inte har läst alla Herry Potter böckerna så har det ändå varit en tradition för mig att se filmerna på bio första gången och så ska också traditionen fortsätta såklart: :).

Nej nu ska jag nog flytta mig från min brors dator innan han kommer inklampandes och upptäcker att jag sitter här ;)

Bokat!

Jaha så var då resan bokad. Den 18 Augusti (på min mormors födelsedag som jag tyvärr missar :/ ) påväg till Balugarien i Sunny Beach. Dock inte helt cantralt vilket jag tror kan vara mycket skönt:). Så nu längtar jag efter att få sola, bada och kanske festa lite grann med!


Rosa är coolt

En Söndag med jobb från 7-15. Nej nej inte alls trött ;) .
Nåväl i dag har jag som sagt jobbat, ätit mat och suttit vid datorn. Har också hunnit med att köpa en present till min Syssling (min mammas kusinbarn) som fyller 6 år i morgon. Presenten blev en rosa kudde som det står "cool princess" Perfekt för tjejer i den åldern, En klar fördel om man älskar rosa som hon gör. och visst kan även "vuxna" ha en sådan här tjusig kudde?! ;).


Utlandsresa snart bokad

Idag är det då min lediga dag så att säga! Riktigt härligt att ta en lång och härlig sovmorgon till 11 för att sedan bara sega sig med frukosten och att göra sig i ordning. Sådana dagar är verkligen helt underbara ;). Nu sitter jag i alla fall hos mamma och lyssnar på musik och väntar på att maten ska bli klar( visserligen har hon inte börjat än då men i alla fall). Sedan blir det att ta min nylagade bil och åka upp till Ö-landet igen för att jobba i morgon. Dock har jag ju "Sovmorgon" till kl 06.30 i morgon, helt otroligt ju ;).

På måndag blir det sedan att att åka hem till Pappa för att stanna där några dagar och för att färdigboka vår resa som nu kommer blir av! :) Det blir Bulgarien- Sunny Beach, frågan är bara vilket hotell det blir. Vi är lite veliga, haha som att det är ovanligt att jag är det?;). Nåväl så verkar det vara väldigt vacket i Bulgarien och dessutom ganska billigt att leva där om jag har förstått det hela rätt. Både när det gäller mat, dricka och kläder. Så för mig blir det nog att packa en ganska så lätt väska och handla destomer kläder där!Bilderna är från apollos hemsida. Det ser väll inte helt fel ut? ;)


Dagens bästa?

Ni som känner mig vet ju hur många stavfel jag kan göra under en och samma mening. Ibland kan det till och med vara helt obegripligt. Därför har jag nu fått ett eget spåråk som heter "Amelianska". Det är inte det att jag inte kan stava för det kan jag. Men jag kan bara inte skriva rätt på tangentbordet, blir hur jag än gör alltid fel XD. Och nu tror jag också att Lina min vän har smittats av denna sjukdom, eller språket---> Amelianska.

Alltså till dem som inte förstår det roliga så hade hon skrivit "höskolan" istället för "högskolan". Jag vet att jag har ganska dålig humor, jag brukar skylla på det. Men i alla fall så tyckte jag att det var kul och det är ju huvudsaken ;)

Antagen

Idag har jag då fått reda på om jag blivit antagen till högskolan eller inte. Eller ja till de kurser jag sökt till vill säga. Nu i efterhand ångrar jag mig nästan att jag inte sökte till ett helt program på en gång men kanske skulle jag ändå inte ha orkat det. Men i alla fall så sökte jag ju till olika bildkurser osv som jag tyckte verkade intressanta. Och jag kom in på "Bild och bilddidaktik 1" och sedan forstättningskursen 2 :) Jättekul och jag tror det kan vara en spännande kurs. Sen kom jag också in på "Digital illustation", även denna verkar väldigt intressant så nu vet  jag inte riktigt vad jag ska välja. Dessutom blev jag tydligen reserv till Fotografik. SÅ vi får väll se vart det hela slutar, men att jag ska studera i höst blir det nog :)


Dagarna går, går och går

En ny dag har gått och jobbet var idag lite jobbigare än vanligt.
Kanske för att jag inte kan släppa det som hänt, kanske för att jag började tänka på livet. Som sagt jag kände han inte men i alla fall. Jag kan inte sluta tänka på vad hans familj och vänner måste plågas att gå igenom nu. Jag tänker också att tänk om det var jag eller någon jag kände. Det kunde varit vem som helst som körde av vägen den natten. Som sagt livet är orättvist och så är det tyvärr... Man får verkligen ta vara på sina dagar här på jorden, men vet aldrig när ens dag är kommen.. Fast åhh andra sidan kan man ju inte leva om man hela tiden tänker på döden. Det går bara inte.. livet går trotsallt vidare i alla fall.. och fram tills det är dags för en att lämna jorden får man gömma döden allra längst in i garderoben, i något lönnfack och sedan låsa den och kasta nycklen i vattnet


Så på tal om något  annat som jag verkligen hoppas blir av nu är att jag kanske ska åka utomlands i Augusti. Jag min lillebror hans kompis och eventuellt en kompis till mig :). Vart det blir är ännu inte bestämt men någonstans ska det nog bli! Längtar längtar. Få sola, bada och njuta av dagen och det förhoppnignsvis underbara vädret. Det låter väll inte helt fel?


R.I.P

SOm jag tänkt många gånger under mitt 18-åriga snart 19-åriga liv så är Livet bra allt orättvist... Jag antar att de flesta Nybrobor redan vet att det skett en tragisk trafikolycka natten till Tisdagen. Denna kille som jag inte kände men visste vem det var blev endast 18 år gammal. Det är fruktansvärt orättvist, han hade precis fått körkort och som alla är när de har tagit körkort: Glada och man bara vill köra bil hela dagarna fick han inte uppleva så länge. Det är så jävla tråkigt att sånthär måste hända.  

Jag som ibland kan får åldersnoja och tycka att tiden går för snabbt och att jag bara vill åka tillbaka i tiden. Men 18 år är egentligen ingenting. När man är 18 det är ju då "livet börjar" som man brukar säga. Det mesta är lagligt att göra, du är myndig, ingen bestämmer över dig längre. Du kan leva livet helt enkelt. Så varför ska det då vara vissa som aldrig få uppleva livet fullt ut? Att få leva i 18 ynka år? Om det nu finns någon Gud varför inträffar sådana saker i princip varje dag runt omkring i världen?

Jag vet inte vad jag ska säga förutom att jag är fruktansvärt ledsen över att sådant måste hända. Jag lider med familj och vänner som måste gå igenom något fruktansvärt. Den smärtan kommer alltid finnas där...
Att leva livet fullt ut och verkligen ta vara på familj och vänner är något som jag tycker är jätteviktigt!

Tisdag

Just nu är det minnesstund för Micael Jackson på Tvn och jag antar att det inte är en människa som är missat det? Nåväl det är tråkigt att sådant måste hända.. alldeles för tidigt att dö vid en ålder på 50 år men tyvärr så är ju världen bra allt orättvis.. Men han lyckades ändå gå igenom mycket i sitt liv och skapa stora hits som alla älskar! Så R.IP Micael Jackson.
 

Nu till något annat. Har under ganska så lång tid tyckt att en låt som går ofta på radion är väldigt bra men har aldrig förstått vem det var som sjöng den. Detta kom jag fram till för någon vecka sen och det var ju ingen mindre än Måns Selmerlöw som sjöng den! Underbar låt som jag aldrig kan få nog av "Hold on" :) Lyssna på den om ni inte redan hört den!
Blixt och dunder

Är det något det sällan gör på Öland så är dett att åska. Det brukar oftast bara regna, så idag är det med andra ord en annorlunda dag om man kan säga så. Det blixtade till en hel del i nästan en timme och när det väl var över kom världens regnskur. Nu när jag tittar bort mot Kalmarsund igen så är det mörkt liksom natten är och jag anar att det kan komma en till åskskur  hit. Så inatt behöver jag nog inte oroa mig för fulla människor eller att jag ska svettas ihäl utan för att det kommer åska och ha sig..


Ytterligare en dag har snart gått..

Och så har ytterligare en dag tickad iväg med rasande fart. Kanske inte så konstigt då jag somnade i ren utmattning från 2-5. Men jag har faktiskt bra anledningar till att somna bara sådär. För det första är det grymt jobbigt att gå upp halv sex nästintill varje morgon och för det andra är det i princip omöjligt att somna när fulla människor ränner omkring på stan. De skriker, ta och kastar glasflaskor, de sjunger(dock inte bra), de pratar högt osv. För det tredje är det varmt i detta rum eftersom det är på den sidan som solen gå ner. Så mina alternativ är: lyssna på fulla människor som skriker och ha sig och desperat försöka trycka kudden för öronen eller stänga fönstren men då svettas i hjäl och tycker att det  är som en bastu utan täcke.

Jaja nog om det... Ska nog snart ut och gå en sväng tror jag fast tänkte faktiskt avakta för än är det ganska tjock på stan. När det inte gå och steka på stranden så är det tydligen en självklarhet att gå runda upp och runda ner i Borgholm "city" ;)

Bild på mig för några veckor sedan, ser otroligt blek ut. Har faktiskt lyckats bygga upp min bränna lite sedan dess :)

Exakt en månad sen!

Det slog mig en sak idag. Idag var det exakt en månad sedan jag tog studenten. Tänk att det redan har gått en hel månad! Helt otroligt vad snabbt tiden går....Klagomål

Är ni glada och positiva och tycker livet är underbart?
 I såna fall kan ni skita i att läsa detta inlägg som mestadels kommer bestå av klagomål och ickeintressanta vardagssaker.  Nu när jag tänker efter så är det ju det som bloggen består av i stort sett....

Nåväl så känner jag att sanden verkligen har runnit ut mig. Jag vet inte vart jag ska börja om det ens finns en början på detta, vilket det troligtvis inte gör. I flera sommrar i rad har jag sagt att " detta kommer bli den bästa sommaren", "denna kommer slå allt" "jag kommer får vara glad och ha ett leende på läpparna". Den sommaren har ännu inte kommit och eftersom jag tyvärr är lite av en pessimist så tror jag inte heller att denna sommaren kommer blir bra. Jag vill att den ska bli bra och vara rolig, men jag har helt enkelt börjat ändra uppfattning. Jag kommer föralltid vara den ensamma konstiga, smala människan som ingen vill ha något med att göra. Jag vet att många tänker att det absolut inte hjälper att tänka på detta sättet heller, men TRO mig jag har verkligen försökt att se livet från den ljusa sidan´,  och vet ni vad? Jag fick ingen respons... tror jag? Men ja vad säger man livet går ju vidare i alla fall. det märks. Jag fyller för F*N snart 19 år.Jag vill inte det. Jag vill fylla 16 år igen. Jag vill leva om hela min "tånårsperiod". Jag vill vara som alla ungdomar är under de åren.

Jag vill inte vara den person jag var då och jag vill inte vara den person jag är idag.  Jag vill vara den person jag är inombords men som ja inte vågar visa för att jag har för dåligt självförtroende. Vad har jag gjort för att förtjäna detta liv? Och nu´vet jag också att många tänker, vadå "förtjänar detta liv?!" Finns ju de som har det mycket mycket värre... Ja det vet jag väll mycket väl att det finns. Men nu är det ju faktiskt mig och ingen annan jag pratar om. Ibland måste man få vara lite "Ego" och tro mig det är något jag sällan är... URsh ja livet är som livet är. Vissa är lyckligt lottade andra inte, det är så det är helt enkelt. Men en sak vet jag att jag orkar verkligen inte leva som jag gör. Jag känner mig dum, ful och utanför jag orkar inte.....  och ja jag ska försöka göra någt åt det jag ska...

Nej nu ska jag sluta klaga och gå och läsa eller ngt "roligt" i stället... Ute dunkar musiken och fulla människor går omkring. Jag sitter inne, lyssnar på musik och är inte ett dugg påverkad.


Lördag

Och så var det Lördag igen och då kan ju fråga sig vad jag gjorde igår? Ja ingenting gjorde jag. Jag jobbade, slutade jobba, läste, satt vi datorn, gick en runda alldeles ensam bland fulla människor(inte kul), spelade kort, satt lite till vid datorn och sen gick jag och la mig. Visst låter det som en toppenfredag? Nej inte precis kanske.... Och idag då när solen lyser som mest och alla glada människor är påväg ner till stranden, ja det är då jag börjar jobba. Från kl 13.00-19.00. Och från 15.00 och framåt ska jag vara där helt själv. Klara mig på egen hand, se till så inte några varor är slut, laga bröd, kyckling revben osv. Önska mig lycka till för det lär jag behöva.

Men jag ska inte klaga. Absolut inte.. Jag menar jag har ju faktiskt haft turen att få jobb inte sant ´?! Men sen måste jag ändå påpeka att jag tror faktiskt aldrig jag känt mig så här ensam förut. Känner knappt ingen människa här(och då kanske folk tänker men det är väll inte så svårt att lära känna människor) Jo tänker jag det är det faktiskt. Men men sånt är livet och HEY jag får ju pengar för att jag jobbar och det är ju verkligen "tummen upp".

Nu ska jag hoppa in i dushen och sedan sätta mig på mormors balkong för att njuta av den lilla sol jag hinner få idag.
Ha det bra! 

En underbar dag

Idag har det varit en underbart varm och härlig dag. Dagen började med att jag vaknade klockan 11 och en timme senare befann sig jag Lina och Vincent i bilen påväg till stranden för att sola, bada och bara slappa. Det var riktigt härligt trots att det kanske inte var så jättevarmt i vattnet och att trollsländorna och myrorna besökte oss titt som tätt.


Efter att ha solat i några timmar beslutade vi oss för att åka iväg till Maxi för att köpa potatissallad och kyckling som vi blev väldigt sugna på. Ja vad ska man säga? Vi i ett nötskal. Vi hade varken tallrikar eller bestick. Däremot lyckades vi får ta på varsin plastgaffel ifrån ett ställe där de sålde korv. Sen körde i väg till parken vid slottet och åt potatissallad direkt ur burken och kycklingen på fryspåsar som vi snodde från affären. Fiskmåsarna var såklart väldigt nyfikna och stackars Vincent som är rädd för fåglarna hade inte det lätt alltså! :P. Och att jag kände mig dum när vi satt där och åt är kanske en självklarhet. Det måste sett urlöjligt ut haha! Men jag tror inte jag har skrattat så mycket på väldigt länge och som man brukar säga "Ett gott skratt förlänger ju livet". Så sant som det är sagt.

Nu är jag i alla fall tillbaka i Borgolm för i morgon är det jobb som väntar igen. Sen är det det som gäller i åtta dagar framåt. Wiho.....


ÅHHHH

Bara för att jag bestämde mig för att åka för att besöka mamma  för att sedan köra vidare hem till lilla staden Nybro så ska tydligen allt krånga känns det som. När jag precis ska köra över Ölandsbron märker jag hur bilen börjar skaka. Tänker inte så mycket på det eftersom den bilen altid "har levt sitt egna liv". Men när det fortsätte att skaka och det bara böev värre och värre beslutade jag mig för att stanna till i Kalmar för att ringa till mamma och fråga vad jag skulle göra. hon tyckte inte jag skulle köra mer med den, sagt som gjort. Jag stannade där jag var och väntade på hjälp. Som tur var gick den att köra sakta hem med. Men något är sönder på den så nu är jag billös. Har ingen bil och måste därmed ta bussen tillbaka till Öland i morgon..... fan vad allt ska krångla...


Riktigt så spg det väll inte ut men i alla fall. Söndrig bil som söndrig bil´...