Fantastisk röst!

Satt idag bänkad framför tv:n(som jag förövrigt nästan alltid gör när jag inte är i skolan). Det jag vill komma till är att jag satt och kollade på Idol. Alla är ju bra men när de kom till Eriks tur så kändes det som vinnaren redan var korad! Han var favorit redan på adition! Helt otroligt bra, med en fantastiskt röst som inte många har turen att få.

Lyssna på han
här om ni inte vet vem jag snackar om (ni kommer inte ångra er)


Framsteg

Hör och häpna! Idag tog jag ytterligare ett steg när det gäller min matlagning. Jag erbjöd mig att laga mat idag, och inte vad som helst utan en kycklingpaj som faktiskt tar ett tag att laga! Så jag måste ändå säga att jag är ganska så nöjd med mig själv och kanske kanske så har min lathet försvunnigt och jag återigen kanske kan ta lite ansvar som en "normal" 18-snart 19åring borde göra!

Nästa steg blir att lära sig hur en tvättmaskin fungerar(jag vet det är nästan pinsamt att säga att jag inte vet hur man tvättar, men här i bloggen är jag ärlig så..)

"Ett litet steg för människan men ett väldigt stort steg för mig" eller något ;)


Lite tankar

Idag har också varit en såndär slappisdag då man in princip inte göra någonting. Tiden bara flyger iväg och snart är det dags för att gå och lägga sig igen(!). Jag vet att jag har sagt det många gånger förut men ibland går tiden bara alldeles för snabbt. Men hinner liksom inte med. Det är som att jag står kvar på samma ställe och det hinner blir dag och natt om varnannat. Nej det är lite otäckt men jag antar att det inte finns så mycket att göra åt den saken mer än att "flyta med".

Jag och några kompisar var inne lite på den diskutionen igår. Det dära med att tiden går så himla snabbt och att det alltid finns massa beslut som måste fattas. Och att det ena beslutet kan betyda att mitt liv blir helt annorlunda än vad det skulle varit om jag valde att göra på ett helt annat sätt vid just den tidpunkten. För mig är det riktigt skrämmande att tänka så, samtidigt som att det kanske öppnar ens perspektiv på livet på ett annat sätt.

Nåja, JAG tar en dag i taget och sen får man se vart dagen slutar, vart veckan slutar, vart månaden slutar, var året slutar vart livet slutar! Man kan inte gräva ner sig i ett stort hål bara för att livet inte är som man vill ha det vid just denna tidpunkten. Man måste helt enkelt leva vidare.

funky_flower.jpg funky flower image by B_Dav


Detta är så typsikt mig

Just det ja jag kom på en ganska så rolig sak som inträffade vid matbordet.
Vi pratade om våran söta lilla katt Simba(ja liten liten vet jag inte om han är)
att han var så rädd. Så jag skulle då göra en jämförelse med mikrovågsugn och nyårsafton.

Jag: Ja men alltså så fort mikrovågsugnen är igång så blir Simba alltid lika rädd. Ni vet han börjar skaka och så.
Lillebror: Jaha så vad är det du vill få ut av detta?
Jag: Ja men jag menar han blir ju nästan lika rädd som han blir när det är midsommar och det smälls raketer.
Pappa och lillebror: HAHAHA! Jaså smäller man raketer på midsommar?
Jag: HAHA! Oj då ja men precis man smäller raketer på midsommar och har midsommarstång på nyår.
Lillebror: Haha ja det hade ju varit något.
(en liten stund senare)
Jag: Nej men allvarligt han blir ju lika rädd som när man smäller raketer på midsommar!
(lika snabbt som jag säger det kommer jag på vad jag sa)
Jag: Men herregud det måste ju verkligen vara något fel på mig. Säger samma fel två gånger i rad.
Pappa: MEn du Johan(lillebror) du som är bra på att laga saker kanske kan laga kortslutningen hos Ameli(jag)
Lillebror: Ja det skulle nog verkligen behövas men jag tror nog att det är mer än en kabel som sitter fel där.
Alla: HAha ja det kan mycket väl stämma.

Så efter tredje försöket FÖRSÖKER jag nu säga som meningen skulle vara från början:
Simba blir ju nästan lika rädd för mikrovågsugnen som när man smäller raketer på nyårsafton!

 

Igår kväll när vi var på fest hos några händer också en ganska så rolig incedent.
Jag skulle öppna en ciderflaska.
Denna gång gjorde jag inte som de andra gångerna då jag satte ner flaskan för att det inte skulle pysa.
Utan jag höll den helt enkelt i famnen när jag satt i en soffa. Så det pös över hela mig inclusiva soffan.
Givetsvis fick jag alla blickar riktade mot mig och alla började skratta.
När jag sedan skulle ställa flaskan på bordet höll jag på att välta omkring den.

Visst kan det vara roligt att såna här incedenter händer DÅ OCH DÅ, MEN inte varje dag...


Lördag

IDag har det varit en såndär lugn och stillsamm dag då man inte gör så många knop. Har faktsiskt varit ganska så skönt då jag var ute lite och festade igår! (dock inte så hårt utan tog det faktiskt ganska så lugnt). Så ja har jag väll inte så mycket att säga än att jag nog troligtvis ska fortsätta ha en ganska så lugn Lördag. Tänkte först köra till Öland där det är Skördefest men ångrade mig ganska så snabbt då mamma sa att det var mycket trafik. Måhända att jag har körkort men jag ger mig inte självmant ut på vägarna om det är mycket trafik ;)


Men ja ha en bra Lördag allesammans, det ska jag försöka ha

Here comes the night

Sitter just nu och lyssnar på Kims låt- Here comes the night. Det är en sådan låt man inte kan få nog av. Som man automatisk  börjar nynna med i även om man inte kan texten helt. Vet dock inte vilken version jag gillar mest - orginalet eller den aucustica. Måste ändå säga att jag är väldigt svag för nästan, nu säger jag NÄSTAN alla acustisca versioner. Sådant lugn i dom på något sätt. Ja lyssna och jämför själva om ni vill det såklart inget tvång :)

Aucustisca hittade jag tyvärr bara i Spotify version:
http://open.spotify.com/track/68jFRNEyjAQRhU9BJrF7mH

Här är orginalet:


Bild: Tagen av mig på Rix Fm festivalen i Kalmar!


Fem stjärnor av fem möjliga

Idag tog faktiskt bror och jag "tummen ur röven" och beslutade oss för att laga till mat. Ja inte vilken mat som helst utan vi var så påhittiga eller kanske utråkade på den "vanliga" maten som det alltid blir, det slutade hur som helst med att vi hittade på våg egna sås, stekte kycklingfile(kryddade dom och hällde på lite sås) och sedan kokte vi potatis. Som pricken över i:et blev det lite paprika och gurka till det! 

Kan ju säga att det verkligen INTE är varje dag man ser  min bror och jag i köket. Speciellt inte jag då jag har en tidens att alltid misslyckas. Denna gången hade jag tydligen turen med mig. Blev mycket mycket gott! 

Får fem stjärnor och fem möjliga ;) 


Kreativitet

Har ni testat att fixa oxh trixa med gips någongång? Det har jag gjort. Började med att man skulle välja en bild som vi tidigare under föregående dag skissat. Sedan blev det dags att med hjälp av ståltråd få grunderna för människan för att sedan stoppa papper runt denna ståltråd. När det var klart och man böjt den som man ville ha den var det dags att börja gipsa. Och för att vara första  gången blev jag mycket nöjd. Idag så delades vi dessutom in i grupper för att hitta på en story med hjälp av våra gipsfigurer. Mycket roligt!

Ja ni får gärna säga att jag går på ett  klippa och klista- dagis. Men så är det inte för mig. Jag känner att jag städigt utvecklas när det gäller min kreativa sida och också mitt självförtroende. Man behöver faktiskt inte vara bäst på allting. Huvudsaken att man följer sin egna stil och gör så man själv tycker om det man skapar!

Tänk att ständigt få göra sådana saker, eller få jobba på något sätt med min kreativa sida. Vilken dröm. Vad underbart det skulle vara.  Jag säger inte heller att alla måste tycka som jag, men att ha respekt för det JAG tycker om lika mycket som JAG har respekt för vad någon annan tycker  om. Alla är vi olika och tycker om olika saker men det är väll bara bra inte sant? Det är ju faktsikt så vi kan lära oss utav varandra. Kom ihåg det!

Här är en bild på min fina gipsstatue. Ursäkta för den dåliga kvaliten. Tagen med mobilkameran. Tänkte faktiskt försöka ta kort på allas fina "stories" i morgon så att ni kan få se hur kreativa vi faktiskt är i kursen ;)


Tack och lov

Tack och lov så var inte tåget SÅ försenat idag. Bara sådär 15 minuter eller något men det är väll ändå mer acceptabelt än 45 minuter antar jag..

Så med andra ord har jag inte gjort så mycket nytta denna dag heller. Tittat på Tv och desperat försökt komma på vilken bild jag ska välja ut som en "perfekt bild". Inte precis en lätt uppgift då "perfekt" kan vara så olika från person till person. Kanske är det just det som gör det spännande vad vet jag. MEN det jag tycker är jobbigt är att jag måste förklara varför denna bild är så perfekt, och jag kan inte direkt påstå att jag tycker någon av mina bilder är perfekta men men....  


Egentligen så kan ju ingen eller inget vara perfekt. Eller kan man vara perfekt? Mitt svar på denna fråga är NEJ. Finns ALLTID något som är fel. Någon skavank som inte är bra osv.

SJ..

Att sitta och vänta på ett tåg som är 45 minuter försenat är inte alltid det roligaste att göra. Men det var alltså det jag gjorde idag, så istället för att komma från Växjö kl 15.45 så åkte jag därifrån 16.30. Vilket då resulterade att jag kom hem mycket senare än väntat... Och nu är kl redan 19.00, dagen är slut och snart dags för läggdags. Nej kanske inte riktigt men nu förstår principen. (om inte titta längre ner)
 --- > Det jag menar är alltså att jag hatar SJ och dess förseningar som kommer titt som tätt..


Skugguppgift

Idag är en sådan dag då man vill göra massa saker men samtidigt inte göra ett  dugg. Känns som ett ganska så jobbigt dilemma om man frågar mig. Om man vill göra massa med saker vad är det då men vill göra? Och om man inte vill göra ett dugg innebär det Tv:n/datorn (värt att grubbla på? ). Jaja som sagt så är det väll inte så svårt att lista ut vad min dag ska bestå av då. Har inga måsten (förtutom att fotografera "en perfekt bild".  Så ja blir väll att "inte göra ett dugg" skulle jag tro.

Nåväl tänkte visa en liten teckning som jag målade häromdagen på sisådär 2 ½ timme. (Var skugguppgift i skolan)


Lite foton

Eftersom jag inte har så mycket att skriva tänkte jag i stället visa lite bilder som jag fotade igår! Se och njut.... eller blunda och njut inte. Det är upp till er..


Oj då

Ojsan ojsan. Kom varken hem med tv eller tvbänk utan istället med ett staffli(så att jag kan tecka, måla lite lättare) och sedan ett par svarta jeans. Ja det blir inte alltid som man tänkt sig. Fast jag ska ju dock köpa en Tv nästa vecka någongång. Frågan är bara vilken man ska ha, finns ju en hel upplaga av massa olika tvapparater. 1000 märken och massa finesser på den och jag som är så "jättetekniskt" vet ju knappt vad som är bra och vad som är dåligt..


Önsketänkande

Det är när man har städat man inser att rummet fortfarande känns tråkigt, att man helst skulle vilja köpa nya möbler, ny tv och ja allt sådant. Det är också då men inser hur kul det är att inreda och hur kul det kommer vara att få inreda sin egna lägenhet när det väl blir dags.

Men eftersom man inte kan få allt man vill ha på en gång så får man beta av en sak i taget. Första priortering blir att köpa antingen en ny tv( då min tv är ultratjock) eller en tvbänk då den jag har nu tar så himla stor plats..

Så från detta:

Till förhoppningsvis inom snar framtid till detta:

BESTÅ BURS Tv-bänk

Städning

Städning, städning och åter städning är det jag har gjort än så länge idag. Jag kan erkänna att det verkligen behövdes då det har varit en större katastof i några månander. Men nu börjar det faktsikt likna ett rum igen! Ett luftigt rum till och med då jag rensat bland alla saker som man samlar på sig. Så måste säga att jag är väldigt stolt över mig själv och nu kanske det till och med kan vara okej att vistas i mitt rum!


back on track??

Back on track montro?

JO kanske. Har en teckningsuppgift att måla en valfri bild (då på ett visst sätt, att skissa upp lätta konturer först och sedan utveckla bilden undan för undan). Trots att det kändes meningslöst i början så har jag faktiskt kommit en bra bit nu :)

Som sagt den är ännu inte klar, har mycket skuggning och sådant att fixa. Men här kommer en liten sneakpeak ;)


Långhelg

Och nu har man då "långhelg"! Riktigt härligt trots att denna skolvecka inte har varit särskilt jobbigt på något sätt. Har dock lite uppgifiter som jag tänkt att göra nu när jag faktsikt är ledig så jag slipper den sedan. Annars vet jag inte riktigt vad som ska göras dessa dagar. Det får väll helt enkelt framtiden utvisa ;)

Jag får liksom ingen ordning

Om ni inte har hört Winnerbäcks nya låt så tycker jag ni ska göra det nu:

Så kan de va

Så olidigt spännande det sista avsnittet av säsong 2 av True Blood slutade! Ja för ni som följer det på svt kan jag ju bara säga att ni har mycket att se fram emot ;). Ska definitivt titta på nästa säsong med, när de nu kommer ut det har jag ju tyvärr ingen aning om.

Förövrigt så flyter allt på som vanligt. Skolan är bra och ja vad jag gör när jag kommer hem är(eller var kanske) ganska uppenbart.. Har i alla falll kommit på att jag älskar att fota(eller ja det visste jag innan med, fast nu har man ett helt annat tänk på saker och ting). Hur propotionerna ska vara, skärpeljupet osv. Mycket roligt måste jag säga! :) Nästa fotouppgift vi har är "Ett perfekt foto". Inte precis en enkel uppgift om man frågar mig, men ska den som ge sig. Jag har ju faktiskt lyckats med de andra uppgifterna; "Fota en händelse", "Fota något som är öppet fast typ stängt" samt "Fota ett poträtt". Har fått beröm av bilderna så jag tar det som något positivt :)


Bra röster

Sitter och tittar lite på de sökande som än så länge har gått vidare i idol. Och jag måste ändå säga att det finns helt klart en del som jag har fastnat för lite mer! Ett än så länge mycket bra sstartfält måste jag säga :).

Några av favoriterna är ju:


 


True Blood

Eftersom jag redan har tittat klart på Kyle XY så har jag nu fastnat för ytterligare en serie. Denna gång den populära tv-serien True Blood. Riktigt bra måste jag säga. När man slutat titta på ett avsnitt så är det som ett måste att titta på ytterligare ett avsnitt... Som sagt riktigt beroendeframkallande. Värt att slänga ett öga på tycker jag! :)Träna magmusklerna?

Om man vill liva upp vardagen lite eller bara träna sina magmuskler så tipsar jag er om att titta på detta klipp!!:

Effektiv dag

IDag har det varit en skolfri dag. Vilket såklart har varit mycket skönt och tog mig själv en lång och välbehövlig sovmorgon. Fast trots en ledig dag så har jag ändå varit ganska så effektiv. Har målat (som var en läxa, man skulle ha ett papper men en figur upp och ned och sedan måla av steg för steg). Sedan har jag också valt ut ja i alla fall 2 av 3 bilder som jag tycker om (som då också ska vara klart tills i morgon). Sist men inte minst har jag varit ute och försökt hitta något att fota som har med utrycket "öppet fast typ stängt". Mycket svår uppgift om ni frågar mig. Eller svår och svårt det finns mycket inom de kategorion. (Beroende på hur man tolkar det). Kanske är det just det som gör att det blir så svårt..

Nu ska jag ta och ta det lugnt och invänta idol

Trött trött trött

Jag är så trött, så trött, så trött. Jag skyller på att jag "inte är van att gå upp så tidigt" (jag går upp kl 6.00 varje dag). Men egentligen borde jag vara det då jag faktiskt gick upp den tiden nästintill hela sommaren då jag sommarjobbade. Men jag antar att det är lite skillnad också då jag ska upp och sedan sitta på ett tåg i 45 min, man hinner liksom inte vakna då man sitter still..  Men jag antar att det är en vanesak helt enkelt.
Annars flyter allt på som vanligt och kursen är som jag nämt tidigare mycket roligt. Även om vissa saker känns nytt.

Har egentligen inte så mycket mer att dela med mig med. Tror jag har en bloggtorka, eller kanske det bara känns som att jag inte har något att dela med mig av. Men jag lovar att när tecknings och målarkurserna sätter fart ska jag visa upp bilderna här. Kanske visar jag också någon fotoläxa någongång när jag har ork och lust.. Nu väntar sägen, ser väldigt inbjudande ut att krypa ner under det sköna täcket och sätta på lite musik!

Före och efter

Nu har jag då äntligen varit hos frisören. Det blev att klippa ganska mycket på längden då det var väldigt slitet och sen färgning i en mörkare färg. Måste säga att jag faktiskt är mycket nöjd med resultatet, och tur är väll det! Då det inte precis är gratis att färga och klippa sig..Skolan

Jag har nu gått tre dagar på Kursen "Bild och bilddidaktik". Tycker faktiskt att kursen verkar helt okej och intressant än så länge. Hoppas jag i alla fall lär mig något nytt under kursens längd då det är mitt mål. Det ända som är lite jobbigt är att jag måste gå upp kl 06.15 varje dag för att hinna med tåget och för att sedan sitta på ett tåg i 45 min. Visst kanske inte så jobbigt för en del, men för mig är det helt nytt. Har ju annars varit så lätt att bara ta cyklen och cykla till och från skolan på ungefär 10 min. Men jag antar att det är sådant man vänjer sig vid...

Kyle XY

Är det något jag försöker att undvika är det att börja titta på nya serier. Jag älskar serier men problemet är att jag när väl hittar någon som verkligen intresserar mig så kan jag inte sluta titta. Just nu är det Kyle XY som är "mitt liv" om man nu vill säga så(ja förutom skolan då såklart). Jag började titta på det i Lördags och har nu redan hunnit kolla på hela säsong 1 och är mer än halvvägs in i säsong 2. Så ja kan ju tänka hur många timmar jag lagt på denna serie. Men måste ändå säga att det är en riktigt riktigt bra serie! Värt att se :)

Ja så är det ju såklart ett plus att Kyle är väldigt snygg med ;)