Halloweenfest

Jag känner att jag börjar bli lite slarvig med mitt bloggande. Men tror jag bara behöver en lite paus. Känner att jag inte har så mycket att dela med mig av för tillfället...

Nåväl, jag kan väll åtminstonde säga att jag inte har någon skola idag=alltså är jag ledig!
Senare ikväll ska jag och en kompis har Halloweenfest och jag tror och hoppas att det kommer bli rackans kul! Delar kanske eventuellt med mig lite av bilderna(om jag nu inte glömmer bort att ta kort vill säga!)


Tårta och bakelse!

Satt precis och tittade igenom lite bilder sen tidigare iår.
Hittade då dessa bilder(titta lite längre ner) som jag fotade i en butik i somras när vi var i Halmstad.
Även om det är gjort i glas så visst blir man grymt sugen på att bara börjar äta från tårtorna eller bakelserna?!Skonarkoman

Jag är verkligen en skonarkoman..
Igår(och idag) besökte vi "Ikeaområdet" och det nya modehuset "Hansa city". Ska väll börja med och säga att jag nog aldrig sett så många människor trängas och ha sig och köerna sträckte sig nästan utanför affäerna.
Men åter till rubriken. Ni som känner mig vet att jag har ett x-antal skor  och jag har många gånger hört "hur ska du kunna hinna använda alla dessa skor?". Jag vet inte riktigt om det går att svara på den frågan heller, mer än att vad kan man göra när man "förälskar sig i ett par skor". Då måste man ju bara ha dom, ni andra som är skonarkomaner vet hur det är.

Sen tror jag också att det har lite med att göra att skor faktiskt är det enda som passar mig efter första försöket. Spelar ingen roll vilka skor jag testa. Alla sitter bra och passar min fot perfekt. Har nämligen fobi att prova jeans då det är något som nästan aldrig passar mig. Tycker också att det är lite svårt att hitta tröjor som sitter som jag vill att det ska göra. Ja bara en lite teori jag hade..

De två par skor jag kom hem med var i alla ´fall dessa:


Helg

Och så var det dag för ytterligare en helg! Har egentligen redan haft en "minihelg" då jag var lediga både i onsdags och i torsdags, och idag hade vi endast en lektion som varade i 1 ½ timme. Så ska väll inte direkt klaga på att jag haft en jobbig vecka. Dock tar det emot lite när de flesta är lediga nästa vecka då det är höstlov. Själv ska man då vara i skolan och hålla på med ett projektarbete. Men det blir nog roligt det med får jag hoppas på!


Gammal bild sen 2007

Lite shopping

Idag blev det en kort visit i Kalmar, där jag faktiskt hittade lite grejer.
Ett  par "lackleggings" på NewYorker  som jag länge tyckt ser fula ut. Men nu hittade jag ett par som inte var jätteglansiga utan lagom, enligt mig då. Dessutom var de jättesköna att ha på sig!
Sedan hittat jag likaså detta åp New Yorker ett vanligt enkelt svart linne. Är det något jag saknar i min garderob så är det faktiskt just vanliga "baslinnen".
Sist men inte minst hittade jag en jättesnygg "dragkedjekjol" på Gina Tricot.
Kort och gott så är jag mycket nöjd med mina köp :)
Nu ska jag snart bege mig ut på en liten kvällspromenad


Trött

Trött trött trött. Det är vad jag är, trots att jag inte gör särkilt mycket i skolan eller har så mycket uppgifter att göra. Men det är det dära att gå upp så förbaskat tidigt och sedan inte komma hem förrän 10  timmar senare. Det är som ett väldigt långt arbetspass. Jobbigt men jag ska åhh andra sidan inte klaga.  Kanske bättre att ha något att göra än att sitta hemma sysslös och instängd på sitt rum antar jag...


Nej nu ska jag fortsätta se på Desperate Housewives :)
 


Kiss the rain


Själva piaonversionen av Yiruma är ju fantastisk men men en text till blir den helt enkelt bara ännu bättre! Lyssna och ta in texten. Den berör faktiskt.

Sen tolkar ju jag denna text lite till Twilightböckerna, framförallt till andra boken: När jag hör din röst

Den färdiga målningen

Nehe tänkte att det kanske är dags att visa hur reslutatet blev på min målning som jag gjorde klart i Torsdags.
Vet inte om jag är nöjd eller inte. Har suttit och stirrat på bilderna flera gånger och märker alltid något jag vill ändra på men det är lite försent nu då det är redovsining och allt på måndag. Men ja det blev väll på ett ungefär vad jag tänkt mig... tror jag 

Ni får jättegärna säga vad NI tycker! Det hade gjort mig glad :)Reklamer

Reklamer kan faktiskt vara ganska så underhållande ibland. Det jag tänker på nu är McDonalds reklam om barnböcker.

Den ena hörde jag på radion häromdagen så lyder ungefär såhär:
Det var en gång en... en... en gammal häxa!
Som bodde i ehm.. som bodde i ehm.. sitt hus!Den andra är den som går på Tvn nu och lyder något sånthär:
Det var en gång en swichswich (ska låta som man klipper)swich en såndär swich frisör!
Som swich swich swich ja som swich klippte!Ja kanske inte alla som tycker det är roligt men är man trött och har tråkigt så blir detta ganska så roligt!


Glasögon

Jag är en sådan som är beroende av mina linser och använder de konstant. Går inte utanför huset utan att ha satt i linserna (att gå utan linser eller glasögon är inte ens något att tänka då allt blir supersuddigt). Dock så mår ju ögonen inte särskilt bra av att ha linser insatta hela tiden. Vilket jag märkte idag. Skulle sätta i mina linser men märkte då att det skavde något fruktansvärt. Tog ut linserna och det skaver forffarande. Så nu har jag ju inte så mycket altnerativ än att använda mina glasögon.

Så nu har jag faktsikt stora planer på att köpa ett par riktigt snygga glasögon som jag stormtrivs med, och som jag vågar ha utanför huset med. Klickade mig in på
Englas blogg och såg att hon hade ett par riktigt snygga glasögon på sig häromdagen. Såna vill jag ha, tror jag faktiskt kan trivas ganska så bra i ett par svarta bågar, de är neutrala men ändå inte för tråkiga.


M N H G S

Malmö

Nässjö

Halmstad

Gävle

Stockholm

Ja som sagt finns ett urval att välja på när det gäller skolor och utbildningar inom området konst/bild & form.
Frågan är som sagt bara vilket man ska välja. Nära hem? Långt hemmifrån? 1årig utbildning? 2årig utbildning? eller 3årig utbildning? Jag kan inte bestämma mig, men en sak vet jag och det är att jag vill flytta nu nu nu! Skapa ett liv någonannanstans, stå på egna ben, börja ett nytt kapitel i mitt liv. Studera något jag brinner för.

Livet

 

Livet.

Livet är som en berg&dalbarna.
Det åker upp och det åker ner.
Andan blir tyngre ju högre upp för backen man kommer.
Plötsligt har man åkt ner och andetagen är återigen normala.


Livet känns bra.Plötsligt kommer en oplanerad sväng, en sväng man inte är beredd på.
Hjärtat börjar plötsligt verka, det gör ont och andan blir återigen tung.
"Tiden läker allt" och plötsligt är man inne på raksträckan igen.

Livet känns okejNär vägen är som rakast kommer ett hastigt stopp.
Stoppet gör att andan åker upp i halsgropen, hjärtat börjar bulta i en ojämn takt, chocken tar över
Man börjar fundera  vad som hänt.Livet känns kontsigt
Livet är konstigt
Det blir aldrig som man planerat.
Livet går inte att planera, liksom man inte kan planera hur en berg&dalbarna kommer sluta.


Man kastas ut i livet oförstående och ensam.
Man har endast sig själv att leva med, sig själv att tro på och sig själv att ge hopp.
Hopp om att livet, kanske, kanske en dag kommer bli lite grann som man har tänkt sig.


Målningen idag

Ytterligare en dag med målning idag då. Och visst har det hänt saker sedan jag sist visade bilder här på bloggen! Tänkte bjuda på en liten bild så ni får se hur den se ut nu:

Som sagt, den är ännu inte kklar men nu börjar det ju i alla fall likna något

Rumstädning

Idag har jag då kommit ytterligare en bit på vägen på min målning. Tänkte dock vänta tills i morgon med min lilla bildberättelse då man också kan se lite större skillnad och så.

Igår var jag föresten så rastlös (eller ja jag var riktigt trött men tyckte det var lite väl tidigt att sova vid 5) så jag beslutade mig (hör och häpna eller se och häpna kanske är bättre?) för att pyssla lite på mitt rum. Eller ja rättare sagt ta en operation på min stora klumpiga tv/bok/cd/förvarings- möbel.

FÖRE(ganska så tråkigt och en massa, massa filmer):


EFTER(filmerna/serierna/cd-skivorna är borta, flyttade dessa till en låda i min garderob som faktiskt stod tom, dessutom ändrade jag lite bland vasar, ljus och fotoramar):

Målningsprocessen

Dagen till ära tänkte jag istället för en massa babbel utan bilder tänkte jag ta hjälp med lite bilder så ni kan se vad jag har sysslat med i skolan idag.


Möttes av detta. Havet som det ska vara målades i Torsdags.

Så vill jag att det ska se ut ungefär när allt är klart

Skissen överförd på det stora pappret

På G

Ytterligare en bit på vägen


Fortsättning följer...

Bil, regn och mörker

Alla som har körkort vet vilken mardröm det kan vara att köra bil när det är mörkt. Men när det dessutom regnar något förskräckligt till detta är det långt ifrån roligt att köra. Det är då man önskar att man inte hade körkort och någon annan kunde ta över ratten i stället. Ja det var i alla fall detta jag upplevde ikväll när jag skulle köra hem igen(har nämligen varit hos mormor idag och fått goda kroppkakor!). Sen blir det ju inte roligare när bilar kör med hellyse eller när de ligger så nära bakdelen i bilen så man tror att de fastnat i dragkroken eller något. Nej fy och fasa för det säger jag bara.

Kanske är detta ytterligare en sak att lägga bland de negativa sakerna med höst/vinter (se inlägget om "höst".)


Ofärdig målning - färdig målning

Har man som sagt ingenting att göra så är måla en väldigt bra lindrig på detta. Igår målade jag klart en gammal oljemålning som varit ofärdig i flera månader och som legat undangömd i garderoben för att jag inte tyckte den var bra. Men nu när jag fyllt i allt och även gjort färgerna skarpare så var det faktiskt inte så himla dåligt ändå..


Hösten

Är inte hösten underbar? Jo, klart den är. Precis som jag tycker att våren, sommaren och vintern har sin charm så har likaså hösten sin charm.
- De halvkalla dagarna då solen skiner, det är klarblå himmel och träden shiftar i alla möjliga färger. Eller de dagar då det är lite mulet och det skapar en mystisk och mysig stämning.

- Eller varför inte(helst inte allt för ofta, men någon dag då och då) kan det smattra på takrännorna och man vet då att det är lugnt att krypa ner under en filt med en "feel-good"-film samt med en påse chips bredvid sig. Nej jag måste som sagt ändå medge att jag gillar hösten.

- Skulle jag säga en sak som jag absolut hatar är att det är mörkt så länge på morgonen och det blir mörkt så tidigt på eftermiddagen, man missar ju då alla dessa underbara höstdagar när man går i skolan!
Dessa bilder togs hösten-08
Oljemålning

Idag har jag faktsikt varit ganska så pysslig av mig. Köpte nämligen nya dukar så att jag kan måla med min oljefärg. Denna gång kände jag för att måla ganska så enkla med ändå detajrika målningar.

Denna lilla zebra som är målat på ett A5 har jag alltså målat idag och står nu på torkning. Nu är jag inne på min andra oljemålning! Tycker det är så himmla kul att variera sig lite och inte endast måla med blyets/kol trots att det är något som är väldigt roligt!


Lite teckning hit och dit

Bara för att detta har varit en riktigt seg dag då jag inte heller har mått alltför bra och sett två filmer varav jag också börjat på en ny teckning. Denna gång en svensk skådis (fick lite insperation av denne skådis sen jag var på bio igår)Som sagt bilden är långt ifrån klar och dessutom är bilden ganska så suddig då den är tagen med Webbcameran

New Moon

Jag antar att jag inte är helt ensam om att längta tills New Moon går på bio. Även om jag inte tycker boken är så jättebra bland de fyra böckerna så tror jag att filmen ändå kan vara ganska bra om inte annat väldigt sorglig. Jag antar också att det inte heller är någon av Twlight-fanen som har missat datumet, men om ni har det så går den på bio den 20 November! :) Längtar, längtar, längtar


en månad

Kom just på att tänka att idag är det exakt en månad till jag fyller den meningslösa åldern:19 år! Varför existerar ens den åldern, inget roligt händer.. man blir bara äldre. Om jag kunde ändra det har jag gärna valt att fylla 18 en gång till för att sedan gå över till 20 :). Men som sagt jag antar att det inte fungerar på det sättet heller även om det faktiskt är med lite sorg i tankarna när jag snart fyller år. Jag vill inte bli äldre, eller jo 20 vill jag bli men inte 19. Någon mer än jag som hatar just denna ålder? Eller är det bara jag som är nojjig? (troligen är det det sista alternativet haha)

Miner

God morgon eller ska man säga God Lunch?
Sitter just nu hos mamma och knappar på hennes dator samtidigt som jag spanar in lite bilder från bland annat min student. Vissa bilder är så hysteriskt roliga, det är så typiskt mig att göra massa fula miner när jag inte är beredd och när jag väl är beredd ser jag alltid så himla allvarlig ut...

En mini-bildbomb kommer här:
Juli 2008, blå jungfrun

Studenten 2009, Juni
Som sagt mina miner är ju verkligen "fina" ;)

Nu ska blir det äppelpaj på tal om något helt annat!


En suck och ett skratt

Så nu sitter jag här efter ytterligare en dag  i skolan. Ja man kanske inte ska glömma den lilla punkten att jag faktsiskt försov mig idag. Av någon anledning hade jag tydligen att glömt ställa klockan. Men det är bara att bita i det sura äpplet och acceptera den sena ankomsten, vilket i och för sig inte gjorde så värst mycket! Annars har vi sysslar med grafik hela denna veckan och ÅHH så  nytt, spännande och roligt det var :) Vi satte till och med upp våra bilder som en lite miniutställning på universitetet idag.

Påtal om något helt annat så var det en i klassen som läste en skvaller tidning och upptäckte då att det stod något i stil med: "Jag tycker att han förtjänar dödstraff så att han lär sig till nästa gång". Tydligen hade Brittan utryckt sig om detta men till vem vet jag ej. Haha men jag fick mig allt ett gott skratt när jag läste det. Jag trodde att dödstraff innebar att man faktiskt dog eller pratade Brittan kanske om hans nästa liv?

Fast jag ska väll kanske inte säga något. Ibland så pratar men innan man tänker, det händer nog alla kändis som icke kändis. Men kul var det!

Ett skratt förlänger livet