Bra låt


En låt som spelar om och om igen på min spelningslista just nu. Väldigt bra låt

Kvav luft

Kvav luft är vad det är ute just nu. Inte sådär varm och härlig värme som det varit de övriga dagarna. Är solen och det underbara vädret som varit påväg att överge oss nu? Jag hoppas verkligen inte det, jag vill ju sola, bada och bara njuta av vädret hela sommaren!  Nåväl det är väll ingenting man kan styra över precis bara hålla alla sina tummar som man har..

Nu sitter jag i alla fall här och funderar på om jag ska orka gå ner en sväng på stan, eller ja bara gå en runda. Frågan är om mina fötter orkar det, är ju trotsallt helt slut i fötterna. Måste ta och börja träna och det SNART..Men tills dess(vilket nog lär ta i alla fall en vecka till) så tycker jag att vi tar och ignonera det sålänge :) . Nu ska jag fortsätta lyssna på "Through the glass-Stone Sour". Ha det  bra! :)

Bild från Kreta-08

Måndag

Snart har ytterligare en varm sommardag passerat. Tiden går bra allt snabbt ändå. Idag började jag i alla fall jobba vid kl sju vilket innebar att jag fick sova en hel timme längre än vanligt! Det gjorde mycket kan jag säga även om jag var nära på att komma försent till jobbet... Nåväl slutade jobba kl ett, stack hem och åt lite tog det lugnt och beslutade mig för att sticka ner till havet för att sola och läsa lite. Det var mycket avkopplande och skönt kan jag säga! :) Och är det fint väder i morgon med så kan ni ju tänka er vart jag kommer att befinna mig :).


Nu väntar det god mat här och sedan får jag se vart dagen slutar. Blir nog en "ta det lugnt dag" i alla fall


En dag ute på sjön

Idag har det varit  ytterligare en sådan där underbart härlig där med solen lysandes på en, fåglarna kvittrar och himlen knallblå. Jag hoppas verkligen att resten av sommaren är såhär då blir det mycker sol och sommarläsning för mig kan jag säga.

Idag var jag föresten ute en runda på sjön. Helt underbart att sitta i en båt, puttra fram ganska så sakta få lite småstänk vatten på sig samtidigt som det blåser lite lätt. Helt underbart som sagt! Glömde ju kameran hemma så kunde dessvärre inte ta några kort, men jag hittade lite bilder från den sjön sen förra året så bjuder här på en bild:

Nu är jag i alla fall återigen på Ö-landet för att jobba igen. Och nu kommer jag dessvärre inte kunna besöka småland på nästan 2 veckor! Saknar redan alla träd haha!


Blåblå är himmlen

Härliga härliga sommardag!  Idag har jag varit ledig från jobbet vilket innebar att jag bestlutade mig för att köra hem till mamma för att umgås lite med henne och så. Så idag har jag med andra ord solat och bara tagit det lugnt vilket såklart har varit väldigt skönt, somnade tilloch med i hängmattan idag haha!

Nu ska vi snart ta och grilla lite här ska bli så smarrigt så! :) Bjussar på en liten bild på mig också.

Skåda den blå himmlen i bakgrunden, Underbart!

Hemma från jobbet

Slut på ytterligare en arbetsdag. Jag är trött i både armar och ben fast ändå men får ju pengar och jag har ju något att göra på dagarna i alla fall..
Idag på morgonen när jag skulle packa upp bröd, klockan var väll sisådär 6.00 hörde jag att Micael Jackson hade dött. Nu är det väll ingen som har missat det och hans låtar har gått på radion om och om igen. Även om jag har inte var ett stort fan av han så är  det himla tråkigt att sånt ska behöva hända. Han blev endast 50 år och det är alldeles för ungt.. 

Nåväl nu ska jag fortsätta att sega och dega. Med andra ord inte göra någonting. Hade tänkt ut och sola men vet inte om jag vågar då jag brände mig lite igår och sedan insåg jag precis att jag glömde bikinin hemma..  

Boknarkoman

Jag tror bestämt att jag blivit en boknarkoman. Jag är helt inne i att läsa en bok och jag måste alltid ha en nära tillhands. Jag har till och med beställt 4 nya böcker från cdon. Kanske är det för att jag ska ha något att göra då jag inte jobbar och folk inte kan komma och hälsa på mig... Min nya hoppy helt enkelt ;). Synd bara att jag inte tecknar lika mycket längre men det kommer kanske tillbaka det med senare. Ibland kan ju faktiskt behöva en paus från det man brinner för! :)

Nej nu ska jag forstätta se på Bring it on 2 sedan göra mig i ordning, krypa ner i sängen och läsa innan det är dags att klivit upp kl 05.30 i morgon! ...

Uppdatering

Jaha så var det ju ett tag sedan jag skrev här sist.

Har väll inte hänt så mycket förutom att jag jobbat jobbat och åter jobbat. Jag är trött och seg typ hela tiden. Men visst det är ju bra att man i alla fall har något jobb då man får pengar.

I fredags var jag och Lina och åt god god mat på "Pappa blå" i Borgholm. Mycket trevligt och gott var det. Vi tog sedan en runda på stan och jag blev förvånad över hur lite folk det var på gatorna. Troligtvis var väll de flesta ungdomar i Köpingsvik. Vilket jag inte kunde vara eller ens kunna festa på Midsommarafton eftersom jag skulle jobba dagen efter...
I alla fall så gjorde vi inte så mycket mer den dagen. På lördagen jobbade jag som sagt och efter det blev det god grillad mat och så. Senare blev det lite fest och så vilket jag tyckte att jag förtjänande efter ett långt jobbarpass.. Det blev en mycket rolig och lyckad kväll i alla fall!! :)

Att jobba i en affär och att plocka upp varor låter säkert inte så jobbigt i andras öron, men tro mig att stå i 5-6 timmar i streck är verkligen jobbigt. Inte minst för benen, men kanske är det något man vänjer sig till också vad vet jag. 
Nu är jag i alla fall ledig i två dagar och befinner mig på "hemmaplan" igen. Eller ska jag säga ordninarie hem kanske?

Just det tog mitt första dopp i havet igår och det var allt annat än varmt kan jag ju säga men härligt var det i alla fall. Nu ska jag fortsätta att pusta ut och bara SITTA och lyssna på musik.


vzagsh

Just nu håller jag att packa då jag ska dra över till "Ö-landet" för att jobba och fira midsommar där. Om det nu blir så mycket firande för mig då jag jobbar Torsdag, Fredag och Lördag.... Men det ska nog bli bra i alla fall tror och hoppas jag på!.

Läste föresten en rolig sak på Aftonbladet. Där det stod följande: "Svart trafikhelg väntar. Polisens råd: Kör försiktigt och var nykter". Är  inte det en ganska klar självklarthet att följa vilken tid det än är på året? Här verkade som att det endast var något man skulle följa under midsommarhelgen. Jaja det lät väldigt kul om ni frågar mig i alla fall...

Men nej nu ska jag fortsätta att packa och göra mig själv i ordning då jag sitter här med nyduschat oborstat hår och se allmänt sliten ut. Ha en bra midsommar allesammans OCH kom ihåg "Kör försiktigt och var nykter" när ni ska hemmåt sedan!


Dålig uppdatering

Var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen men så är det när man jobbar tidigt på morgonen och sen sex timmar framåt. Efteråt är man seg och trött och orkar inte blogga och så är det nog tyvärr bli större delen av sommaren. Men återigen har jag bloggen för min egna skulle och inte för andras. Självklart tycker jag det är kul att det finns folk som faktiskt kikar in här men jag strävar inte efter att bli "Kenza" eller "Blondinbella" öven om de säkert tjänar en förmögenhet ;).

Nåja tillbaka till verkligheten. Idag är jag hemma, altså hemma där jag brukar bo. Har ju under sommaren "tre hem". Hos mormor, hos mamma och hos pappa. Blir mycket körande fram och tillbaka men det funkar säkert det också.

Ha det bra allesammans så får vi se när nästa uppdatering kommer :) Håll utkik

Kreta-08

När mamma jag och johan satt och åt pizza påminde hon mig att det var för exakt ett år sedan som vi var på väg till Kreta(den 12 juni 2008). Jag har verkligen svårt att förstå att tiden kan gå så snabbt men det kan den ju tydligen. Kreta var ett av de underbaraste ställerna jag varit på och hade mer än gärna åkt tillbaka till samma ställe igen faktiskt. Iår blir det nog tyvärr ingen utlandsresa för min del då det inte är så många i min omkrets som fått sommarjobb och därav inte kan. Dessutom sllutar jag ju inte jobba förräns den 8 Augusi. Men något får jag väll hitta på i alla fall hoppas jag...

Tänkte faktiskt bjuda på lite Kreta- bilder nu innan jag ska krypa ner till sängs :)




En hel vecka har gått...

Så idag är det alltså exakt en vecka sedan jag tog studenten.
En hel vecka har rusat i väg med all världens fart. Vid den här tiden för en vecka sedan har vi precis tagit klassfotot och höll troligen på att ta massa kort med våra egna kameor. Vi skrattade och hade kul och längtde att få springa ut från scenen på den röda mattan. Nu längtar jag igen, fast denna gång tillbaka till den 5 Juni. Jag vill ta studenten igen jag vill vara glad och lycklig precis som jag var den dagen!

Nåja får helt enkelt nöja mig med att jag har det i minnet och kan tänka tillbaka  på en av mina lyckligaste dagar i mitt liv :)

Jobb

Då är man alltså hemma i denna lilla stad igen. Ska stanna här över helgen för att sedan åkatillbaka till Öland på Söndag eftermiddag idag. en får jag helt enklt se hurlänge jag stannar där, beror lite på väder, vänner och familj med. Är ju ledig tisdag och onsdag..
Nog pratat om mitt jobb som förövrigt var ganska så intressant men som alltid känner mig sig lite förvirrad och ivägen när man inte riktigt vet vad man ska göra och vart alla saker ska ligga.. men som de sa till mig  " efter någon vecka eller två så kommer du klara det galant på egen hand" och ja det får jag väll hoppas på.

I morgon ska jag gå och kolla min broder som slutar nian. Herregud vad tiden går fort alltså. Jag minns när jag slutade nian och men kände sig verkligen jättestor och hade så himla stora förväntningar på gymnasiet. Ja jag hade nog lite VÄL stora förväntningar men HEyY jag klarade ju av mina tre gymnasieår i alla fall!


Jag har kommit på en sak

Jag har kommit på en sak!
Det är underbart skönt att ta en sovmorgon, inga väcklarklockor som ringer, ingen mobil som låter och ingen telefon som ringer utan man vaknar när man vaknar. Underbart!
Så nu känner jag mig faktiskt ganska så utvilad vilket såklart är bra då jag ska upp tidigt i morgon. Får väll gå upp runt kvart i sju så så roligt kommer jag ha det, ja i princip resten av sommaren.....

Jag ska inte klaga på att jag fått sommarjobb för det är inte så lätt att få det i dagens samhälle. Men att börja jobba klockan sex nästan varje dag hela sommaren låter inte så jättelockande. Men ja jag får ju pengar för det frågan är bara VAD jag ska göra med dom.

Nu ska jag gå och duscha och göra mig i ordning måste snart ta bilen och brumma iväg!


Jag blir avundssjuk

Jag blir avundssjuk.



Avundsjuk på de som tar studenten idag, de som tog studenten i går och de som kommer ta studenten i morgon. Jag vill också ta studenten IGEN. Den dagen var nog den roligaste dagen på väldigt väldigt länge i mitt liv och tänk att få uppleva allt igen. Nästan så att man funderar på att gå om gymnasiet bara för att få uppleva allt det roliga man fick uppleva på studentdagen ju XD. Nej men skämt åtsido. Fast jag måste ändå erkänna att jag gärna hade tagit studeten en gång till och då kanske men lite finare väder och inget regn som orsakade att ens förkylning blev värre ;)


Idag

Idag blir det ingen speciell dag. Ska bara ta det lugnt, eventuellt ut på stan en runda och fixa några ärenden. Annars får det helt enkelt bli en lugn dag vilket nog kan vara skönt det med. För på Torsdag så ska jag ju som sagt börja jobba klockan halv åtta morgonen, fast endast i tre timmar då det bara är för att jag ska lära mig vart alla saker och få mina kläder tills på Måndag då min riktiga första jobbardag börjar. I morgon har jag också beslutat mig själv för att få en lång och välbehövlig sovmorgon då jag gått upp tidigt nästan hela helgen iklusive måndagen och idag tisdagen för att köra min lillebror till skolan. Ja ibland tror jag allt att jag nog är lite för snäll, men sådan är ju jag..

Efter plugget


Nu när jag tagit studenten känner jag att denna låten verkligen passar. Lyssnade på den väldigt mycket när jag var mindre och måste säga att den fortfarande går hem även om det är ganska så tjatig ;)

Precis som de sjunger i låten känner jag faktiskt också.

"Värmen har kommit hit igen
Skolan slutar och jag med den
Höstan närmar sig med skrämmade steg
Och jag som inte stakat nån väg
Jag vet inte vad jag ska göra
Nu när plugget äntligen är slut
En klump i halsen av allvar
Det går inte att spotta ut"

Skolfri

Idag är det Måndag vilket innebär att jag i normala fall skulle befunnit mig i skolan just nu. Istället sitter jag nerkrupen i tecket och sitter och lyssnar på musik. Jag ska inte klaga för det är verkligen  underbart att bara vara. Men ändå, det känns så tomt som att något saknas. Jag menar i 12 år har man ju faktiskt gått till skolan varje måndag. Nu är allt slut. Ja i alla fall för mig hela sommaren. Vad som händer till hösten är forfarande oklart. Kanske går jag på högskolan kanske jobbar jag eller kanske gör jag inget. Det sista låter i och för sig väldigt deprimerande men i alla fall.

Nu ska jag i alla fall fortsätta med att inte göra någonting och bara njuta för jag antar att det är det man ska göra när man tagit studenten. Dessutom börjar jag ju sommarjobba om exakt en vecka och sen 8 veckor framåt så.. bäst att njuta när man kan helt enkelt!  Ha det bra allesammans. Bjuder på en liten bild på mig på min studentdag med! :)


Student 2009

Gårdagen var underbar. Den var rolig och man skrek och stojade precis som det ska vara.
Dagen började med att jag gick upp halv sex för att göra mig i ordning då det skulle vara champangefrukost klockan sju hos en klasskompis. Efter ungefär en timme med mackor och champange var det dags att ta tuff tuff tåget hela klassen ner till skolan. Väl där väntade fotograferingen vilket av någon anledning var lite nervöst, att se bra ut på sitt studentkort är ju ändå något man vill göra. Men i alla fall eftger fotograferingen var det "rast" om man nu kan säga så. Då flummade vi mest runt tog lite spontana kort och allmänt tog det lungt. Sedan var det dags för att gå till Aulan. Där väntades det sång och musik för glatta livet vilket såklart var jättetrevligt. Rektorn höll också ett tal och sedan var det dags för stipentiumutdelning. Var många fina stipendium och jag måste säga att jag allt blev lite avundssjuk för de sok fick. Men att hänga sur läpp över det är onödigt! och dessutom fick jag ju faktiskt stipendium i bild när jag slutade nian.
Efter aulan var den allra sista lunchen i skolan då det serverades potatissallad och skinka. Det var faktiskt helt okej.

Efter lunchen så skulle vi samlas i klassrummen där lärarna skulle prata lite och vi elever skulle ge lärarna presenter också. När de ropade mitt namn och jag skulle fram och hämta mina betyg och blomma som vi fick av våra klassförestånade kände jag att det var nära att det skulle komma en liten tår längs kinden. Är det någon lärare jag kommer sakna så är det Moa. Även om hon gav oss jobbiga uppgifter så gjorde hon ändå lektionerna till något som gjorde att det faktiskt var roligt att gå till skolan. När vi väll satt där och alla skulel få betyg och blomma kom det världen regnskur. Som tur var slutade det ca fem minuter innan det var dags att ta det stora klivet ut i världen. Eller kanske man ska säga de många stegen upp för trapporna för att däreefter springa ut från scenen som stod där. Jag tror inte jag riktigt fattade hur mycket folk det var trots att det precis regnat. Jag var mest upptagen på att hitta min skyylt vilket jag inte gjorde och greps i någon sekund av panik. Men tillslut hittade jag min familj i alla fall och lättnaden tog tag i mig lite. Familjen hänge på mig blommor och gosedjur och det skulle fotograferas hej vilt. Jag tror faktisskt aldrig att jag har känt mig så fotograferad förr men såklart måste ju en sådan dag som denna dokumenteras på allra mest sätt.

Sedan när alla åkurs 3elever sprunig ut och skulle patrulera ner mot Badhusparken som det heter här drappades vi återigen en en riktig regnskur. Många av eleverna tog sina skyltar som tillfärlliga paraplyn men ändå sjöng vi och hade oss. Lite regn ska inte hindra studenter för att vara glada. Där nere möttes vi av bilen vi skulle åka med. Och trots att det är väldigt populärt med att ha cabbe kändes det otroligt bra att ha en gammal cheva med tak på. Riktigt cool bild förövrigt. Vi sjöng och hade oss ett tag och sedan skulle alla hem till sitt för att fira med familjen.

Sedan bar det av till fest hos Lina och hennes kompisar från Borlänge. Det var riktigt kul och trevligt! Och efter många om och men så bestämde vi oss för att åka in till Vallen ett slag. Väl på tåget insåg Lina att hon inte hade sitt Id med sin men men många övertalningar kom hon ändå in! Där möttes man av många glada "exklasskamrater" och andra glada studenter. Vi sjöng dansade och tjoade. Kvällen var med andra ord riktigt trevligt. När vi sedan kom hem på natten gjorde vi nattemat som inte blev så jättelyckad kanske men det gick att äta i alla fall. Sedan drabbades vi av en otrolig trötthet och somnademed en gång.


Ja det är väll i princip hela dagen i en ganska så kort sammanfattning egentligen. Man tar bara studenten en gång i livet men jag är nöjd men hur min dag var och kommer aldrig att glömma den!!!!

I morgon smäller det!!!!!

I morgon smäller det!!

Nu är det verkligen inte långt kvar till studenten. Om exakt ett dygn har jag redan sprunig ut och sitter troligen i en bil och kör runt lite i stan eller kanske är jag på väg hem för att äta mat!
Åhh så spännande och kul det ska blii i morgon! Men som sagt återigen kanske kommer man fälla en lite tår(glädetår och liten tår för att man faktiskt kommer sakna den vardag men haft i alla dessa år man gått i skolan)


Men nej nu ska jag ta och fixa till naglarna, ladda min kamera så att allt är fixat tills i morgon då jag nämligen måste masa mig upp vid halv 6. För vid 7 blir det champangefrukost!

Allt känns overkligt men nej det är ju faktiskt sant!

I morgon tar JAG studenten :D


lämnat in nycklen till skåpet

Igår rensade jag ut det allra sista från mitt skåp och lämnade in nycklen. Det känns sp tomt nu när man håller nyckelknippan i handen. I två hela år ( det första året hade jag ett annat skåp men vi fick en ny vaktmästare och var tvugna att lämna in nycklen igen) har jag haft nycklenknippan som det står 270 på men det konstiga blå bandet runtom, som jag så desperat försökte få bort i början men som senare blev lite som en färgklick i nyckelsamlingen. Att varje dag gå och slänga in böckerna i skåpet och att varje dag ta sina tunga och ibland lätta kliv till skolan är nu slut.

Igår var den allra allra sista dagen då jag satte min fot i skolan , ja om man inte räknar med på fredag då. Mitt lilla sommarlov har egentligen redan börjat då vi inte har haft några lektioner under hela veckan. Det känns skönt men ändå konstigt. Det känns lite som att det bara är ett lov på en vecka men så är fallet inte. Jag har verkligen blandade känslor för att ta studenten och att jag tar studenten om 2 dagar känns helt sjukt!!

Men inte ska mann sörja för det även om det nog kommer komma en och annan tår längs kinden på fredag. Inte saknade av klassen som kanske inte varit den allra bästa sammansatta klassen. Jag säger inte att den är dålig men säger inte heller att den varit superbra. Men däremot kommer jag sakna en del av mina lärare som varit så himla gulliga och snälla samt att sakna vardagen.

Då hade man ju alla fall något att gå till. Nu vet jag inte vad/vart min framtid kommer vara.


Min fina lilla nyckel med det fula blå bandet omkring samt Linas nyckel med haha :P

se det från det positiva

Visst är det tråkigt om det så skulle vara att det regnar på fredag men Hey man måste ju försöka se det från den positiva sidan i alla fall?
Visserligen har denna "studentvecka" då man ska festa och göra en massa roligt inte varit en stor hit kanske(även om det bara har gått två dagar). För det första vågar jag inte sticka ut och frysa och dricka osv när jag är dunderförkyld och tror det eller ej så har faktiskt min förkylning gått ner lite!!!!


En annan sak som är jäteroligt är att jag nu har fått mitt schema till sommarjobbet. Blir en lång sommar som troligtvis kommer gå ganska snabb. Ska jobba 8 veckor men får tänka så att "cashen" rullar in haha!

Nu ska jag se på Deserata hemmafruarna ha de bra!


Jag slår upp tidningen och läser..

Man slår upp tidningen och vad ser man?
Jo det står att det ska bli regn på fredag!!!!
Varför måste ddet regna och vara 15 gradet just på fredag?
Just den dagen då jag ska ta studenten.
Hallelulija eller inte....
Dessutom har jag fortfarande en rolig förkylning som hänger över mig
Ja vad ska man säga det blir ju inte riktigt som man har fantiserat det om.
Men jag får väll hålla alla tummarna jag har och att ni som läser håller tummarna.
Tummarna om att det inte regnar på fredag och att min förkylning är lite bättre tillsdess...