Lite frågor om 2008

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja det har jag, bland annat varit på Kreta!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag kommer inte ens ihåg mitt förra års nyårslöfte


3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej inte vad jag vet

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej och det får jag vara glad över!

5. Vilka länder besökte du?
Ja sverige då och sen Kreta!

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Ja det finns det!!


7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?

12 Juni för att vi åkte till Kreta och den 19 Augusti för att jag började mitt allra sista år på gymnasiet

8. Vad var din största framgång 2008?
Jag vet inte faktiskt, kanske att jag har börjat måla ännu mer?

9. Största misstaget?
När fel ord kommer ut från min mun och leder till att ajg gör folk arga/ledsna :/


10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja förkyld har jag varit några gånger annars inget


11. Bästa köpet?
Min lilla kompaktkamera och mina ritpennor och såklart en hel del kläder


12. Vad spenderade du mest pengar på?
Jag vet inte faktiskt, jo kläder om du sammanfatta hela året.


13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Det är mycket som har gjort mig glad


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
En bra fråga, men ja I kisses a girl just för att jag kom ihåg hur jag störde mig på dig första gång jag hörde den, men den är ju ganska så rolig låt egentligen. och sen hm.. Pinks låt  so what som jag verkligen älskar. Den är så bra den låten och får alltid mig att sjunga med(vilket inte är bra då jag sjunger som en kråka)


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag var nog ändå gladare detta år faktsikt, lärt mig gå vidare i livet :)


16. Vad önskar du att du gjort mer?
Vågat vara mig själv kanske?


18. Hur tillbringade du julen?
Jag tillbringare julafton här  hemma med Pappa Johan och Farfar. PÅ juldagen blev det med mormor och mamma och co.


19. Blev du kär i år?
Kär och kär vet jag inte men tycka om ja.


20. Hur många one night stands?

Ingen fråga jag svarar på här

21. Favoritprogram på TV?
Desperate Houswives såklart! annars ugly betty och Vänner.


22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av 2008?
Nej jag tror inte jag hatar någon faktsikt. Hata är ett starkt ord men visst finns det människor som jag stör mig på. Men det finns säkert människor som stör sig på mig med så.


23. Bästa boken du läste 2008?
Jag kommer knappt ihåg om jag läst några böcker detta året, Jag började läsa Skumtimmen, kom tio sidor och de sidorna var bra i alla fall. Måste läsa mer böcker!! Jag läser typ bara böcker som man måste läsa i skkolan annars. Dåligt dåligt Ameli


24. Största musikaliska upptäckten?
Jag vet inte , upptäckte nog inte något nytt


25. Något du önskade dig och fick?

Jag önskade mig pengar och det fick jag. Filmer och sådant med. Hm.. annars så blev det överraskningar!

26. Något du önskade dig men inte fick?
Nej faktiskt inte.


27. Årets bästa film?
Svår väldigt svår fråga. Men Ps I love you, Love in Manhattan och ja Mamma mia är bra filmer. Kan ju inte bara utse en film ju! Finns många bra som borde döpas om till "årets filmer". 

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
PÅ min födelsedag 2007 fyllde jag 17 och jag var nog hemma skulle jag tro. minns att jag hade Halloweenfest någon dag innan i alla fall!

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Jag vet inte kanske det finns

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Ameli-stil? Nej men "vanlig" stil antar jag att jag hade


31. Vad fick dig att må bra?
Mina vänner och familjen får jag nog säga


32. Vilken kändis var du mest sugen på?

Haha vilken fråga. Jag var nog inte "sugen" på någon kändis haha

33. Vilken politisk debatt engagerade dig mest?
Ingen, politik är tråkigt


34. Vem saknade du?
Jag saknade nog inte någon så mina nära och kära bor ju i närheten och kan  man nte ta bussen kan man alltid så en signal. Men visst ibland kommer saknaden av de som gått bort. Det är sorgligt och tråkigt men så är ju livet..


35. De bästa nya människorna du träffade?

Alla är väll  bra! :)

36. En värdefull läxa du lärt dig i år?
Att man inte ska ha för stora förväntningar och förhoppningar och att man måste tro på sig själv för att lyckas


Nyårsafton 2008

IDag är det Nyårsafton. Snart ett nytt år, ett nytt år som kommer kallas 2009. Jag ska inte ha förhöga förväntningar på året utan bara flyta med så att säga. I alla fall så har jag kommit på ett nyårslöfte till mig själv. Kanske inte så bra men det är ju ett nyårslöfte i alla fall :).

Idag ser planerna ut så att jag ska fira pappa som fyller år idag. Det blir lite smörgåstårta och sen ännu mera tårta! Gott gott gott. Sen vid femtiden ska vi troligtvis traska ner till sjön för att kolla på fyrverkerierna där. Alltid lika fint måste jag säga. Sen på kvällen ska jag och Emelie bege oss till Lina där vi ska umgås och spela spel? eller något, ( inte riktigt bestämt faktiskt.).

Det är väll något sånt här som min nyårsaftion 2008 kommer att se ut. Hoppas på en bra nyårsaftion nu!

Glest

Gles uppdatering här kan man v'älll lugnt säga. Men kan uppmuntra att det inte har hänt något nytt i mitt liv de senaste dagarna  i alla fall. På juldagen och annandagen var jaaf hos mormor ¨då vi firade "sen julafton". Det var mycket trevligt tills det att jag började må dåligt på juldagens kväll. Vaknade morgonen därpå med rinnade näsa och en extrem hosta. Sen dess har jag bara legat i sängen tittat på tv, sett på vänner, sovit, ätit lite grann(trots att jag inte känner vad jag äter, mkt gott att äta då, inte sant?). Igår hade jag 39 grader feber också och kan säga att jag verkligem mådde pyton. Som tur är har min feber gått ner idag och känner mig liteeee litteee bättre. Men mår fortfarande inte alls bra. Ja det är väll så de senaste dagarna har sett ut för mig.

Julafton slut

Och så har nästan hela julaftonen gått. Vad ska man säga mer än att tiden går fort?. Idag blev det firande med Pappa, min lillebror och farfar, det var trevligt :) och som vanligt blir man grymt mätt på julmaten trots att man kanske inte ätit så mycket egentligen. I morgon ska jag över till Ö-landet och fira jul med mamma, mormor och co. Då blir det nog julmat igen, gott men oj vad jag kommer vara trött på julmat sen! Men nej nu ska jag nog faktsikt ta och göra mig i ordning krypa ner i sängen och kolla på några Vänneravsnitt innan jag sover. Hoppas ni har haft en bra jul

God Jul!

Ha en riktigt GOD JUL allesammans. Jag ska försöka ha det, börjar bli lite småhungrig men inte julmat än. För Kalle Anka och hans vänner fira jul sedan blir det mat och julklappsöppning. Efter det blir det troligtvis att se någon film eller eventuellt ut och gå med Emelie en sväng :). Men som sagt ha en riktigt God Jul, Simba hälsar också!


Det nalkas jul..

Det nalkas jul, julen är snart här. För många innebär det att vara med familj och släkt, äta julbord, se på Kalle Anka och Öppna paketer. Jul är en högtid som firas varje år utan undagtag. Jul är något som alltid har betytt något extra för mig, något extra då jag fått vara med min familj, min släkt och dela ut julklappar som en symbol på att de betyder något. Julen betyder inte lika mycket för mig längre tråkigt nog. Jag har börjat se det på ett helt annant sätt. Många säger att jag måste lägga detta bakom mig och gå vidare med livet. Livet kan inte fortsätta på en taggfri väg hela tiden, någongång kommer en förändring eller två som gör skillnad på vägen. Helt plötsligt blir det en kraftig sväng och vägen blir genast mycket krokigare. Det är kanske sånt man får vara beredd på i livet. Jag tycker jjämt jag sitter spänd och väntar på att något dramatiskt ska hända. Jag vill inte tänka så men ändå gör jag det. Kanske för att jag inte var beredd på den starka, outförsägbara svängen som hände för snart två år sedan. Jag har idag lagt detta bakom mig, men trots det så kommer detta påverka mitt liv föralltid. Mina födelsedagar, julafton kommer aldrig se likadan ut igen. Det kommer aldrig hända och det har jag insett nu, hur jobbigt det än är. Många säger fortfarande att jag måste leva vidare. Jag ställer frågan till mig själv om jag verkligen har det. Har jag gått vidare, har jag accepterat mitt nya liv. Ja egentligen har jag det. Det är just vid jul, nyår och födelsedagarna som dessa tankar åter väcks till liv. Annars ligger de alltid så fint undangömt. Jag är säker på att det är många fler som har det precis som jag på julafton. En del kanske har upplevt det så här hela sitt liv och inte kan tänka sig att fira jul på ett annat sätt. Men för mig, att vara hos mamma den ena julen och pappa den andra julen. Jag ser inte det som ett nöje precis. Jag måste lägga till att jag självklart går med på att göra så för att få möjligheten att vara med båda eftersom de betyder så mycket för mig.  Tråkigt nog har jag till och med börjat fundera på att "sluta fira jul". Jag menar inte ordagrant men att sluta ta det på så stort allvar. Kanske är detta ett tecken på attt jag fortfarande inte har accepterat det, kanske är det ett tecken på att jag har gått vidare. Jag vet inte vad jag står eller vad jag tycker. Det jag vet är att detta är mitt liv just nu. Oavsett om jag vill acceptera det eller inte så är det så jag måste göra. Detta är inte heller en så allvarlig sak, herregud okej mina föräldrar gick i från varadnra för snart två år sedan. Men hur många "skilsmässobarn" finns det inte världen över. Jag är ju inte precis ensam om det. Återigen detta är mina tankar och funderingar kring julen. Ingen behöver tycka som jag, folk kan tycka  jag överreagerar men det är så jag känner!  

Dan före dan före dopparedan

Tanken slog min idag, det är dan före dan före dopparedan idag! Jag har fortfarande ingen julkänsla alls, lite tråkigt faktsikt. Kan vara för att det fortfarande inte är någon snö här, ( sen när började det vara snö på julafton egentligen?). I alla fall så slog tanken mig hur kul det skulle vara att fira jul och nyår uppe i norrland bland all snö och det fina landskapet. Där borde man ju få julfeeling inte sant?! Nej, detta är något som jag ska försöka uppnå någongång under mitt liv, trots att snön kan vara jobbigt så är den ändå så underbar! Den glittrar så vackert, det är mysigt och barnasinnet väcks ju till liv igen. Man vill inget hellre än att åka pulka och grilla korv. Kanske är det bara jag som tänker så. Men utan snö ingen jul känns det som. Snön är underbar, den kan väll i alla fall få vara här i någon månad i alla fall? 
En jullåt som kanske kan förhöja julstämningen en aning?

4 Advent

Fjärde Advent idag och jag har fortfarande 0 julfeeling. Kan ju bero på att det inte är någon snö ute och att man nästan får lite vårkänsla över det hela. I alla fall så är det bara 3 dagar kvar till julafton nu. Tiden går verkligen snabbt. Idag har jag väll inga större planer, ska eventuellt iväg och gympa sedan, mamma frågade också om jag vill kolla på bio. Så jag ska väll kanska titta på bio ikväll. PÅ tisdag blir det nog lite julklappsbyten med Emelie och sedan med Lina tror jag,  Nej nu ska jag fortsätta att sega precis som jag gjorde innan!

Jullov

Jullov!  Det är precis vad det är nu. Känns både bra och dåligt. Jag vill inte tänka på skolan och lärarna säger själva att man ska ta det lugnt och så under jullovet. Hur de tänker är fortfaradne oklart. Att ta det lugnt när man har två hemtentor, två redovisningar och sen ett projektarbete att sitta med känns kanske inte som världens avslappning precis. Men som sagt jullov i alla fall. De första dagarna nu ska jag då inte sitta med något som har med skolan att göra!  

Julälskare, julhatare eller mittimellan?

Oj oj oj, kan ni tänka er att det är Jullov i morgon?  Det kan inte jag. Helt sjukt. På onsdag är det julafton och jag har totalt tappat lusten för att som har med julen att göra, har dessutom ingen julfeeling alls. Tannkar som varför fira jul? Ingen roligt med det ändå? Varför inte bra slå på en film och sen sitta och sega med en skål med popcorn och julmust? För mig låter det som en bättre ide faktiskt. Ursh jag som verkligen älskade julen för två år sedan. Nu är jag, skulle inte kalla det julhatare, men vi kan väll sammafatta det som så: Julen är väll inte så märkvärdig-människa. Tråkigt men sant tyvärr.
  

Mulet

Idag har det verkligen varit en mulen dag. Känns som att det varit kväll hela tiden då det var var mörkt hela dagen. Riktigt tråkigt med sådana dagar, man blir så deprimerad och trött och jag tror inte jag är ensam om det. Som tur är gick jag bra till kvart över ett vilket såklart har sin fördel. PÅ filosofin såg vi en film idag som heter Nycklen till Frihet, en väldigt bra film som jag kan tänka mig att se igen faktiskt! Fick också tillbaka hemtentan som gick förvånadvärt bra!

Nu sitter jag hos mamma och har precis ätit tacos och snart blir det nog att laga lite julgodis med :). Ha en bra dag i det muliga vädret

( skrevs i går men glömde tydligen publicera)

Sunes jul

Tisdag idag, helt otroligt hur snabbt tiden går. Slutade vid kvart i tre idag och nu är det redan halv sex!  Jag har inte gjort någonting öurutom att ha ätit under den tiden. Måste verkligen sätta med mig historian som ska vara klar tills i morgon, men det klarar jag nog. PÅ tal om annat så kollade jag på sunesjulavsnitt avsnitt 15 då sune och hans familj ska åka pulka. Detta och det då de bakar pepparkaka är nog det två avsnitten jag minns mest. Trots att det var ett tag sen sunes jul spelades in så är det så himla roligt att titta på !


Ny dag

Ny dag, nämligen måndag. Trots en lång dag i skolan så tickade tiden väldigt snabbt ändå. Kanske för att det  inte var så andsträngade lektioner idag. PÅ engelskan blev det att arbete med "rester", på samhällen att lyssna på redovisningar och på teckenspråket blev det lekar och fika. Så ingen jobbig dag. Trots det så är jag ändå så himla seg och trött har inte har gjort någonting i dag i princip. Hem laga mat, sedan suttit framför datorn och tvn. Ska i alla fall försöka att läsa lite ur en bok som kallas "näsan" sen ;)

Lina skrev föresten ett fint litet rim om mig :

en gång amsen en runda gick

någon gav henne ett äpple som hon fick

På vägen mötte hon tanten

som red på elefanten

Hon så förvånad blev

att hon tappade äpplet på ett brev

Brevet hade inget frimärke

men det skulle tille Närke

Det blev en utmaning stor

men amsen har ju sin dator

Fin va?:)


Tredje Advent

Idag är det Tredje Advent, redan! Jag vet att jag kanske är tjatig  men tiden går verkligen för snabbt ibland! I alla fall så har jag faktiskt, tror det eller ej gjort lite nytta idag. Har suttit med Historiauppgiften som ska vara inlämnad på Onsdag. Faktsikt redan skrivit 1 ½ sida och började skriva för kanske en halvtimme sedan. Stolt, stolt. Förutom att jag ska skriva på det idag händer inte så mycket här idag. Blir bara en slappdag som mina söndagar ofta består av. På fredag alltså om mindre en vecka blir det jullov. Längtar samtidigt som jag inte längtar för jag vet hur mycket plugg jag måste ta tag i under jullovet. men får tänka positivt bara ett halvår kvar till studenten sedan ju.

Nej nu ska jag återgå till att vara "duktig" och plugga. Ha en trevlig TREDJE advent!

Lucia

Lördag nu och vaknade för kanske en timme sedan?. Väldigt trött och seg idag måste jag säga, trots det så är mina planer att sticka ut på stan och köpa de sista julklapparna nu. Känns som att det börjar bli dags för det med tanke på att det är TREDJE advent i morgon. Dessutom är det ju Lucia idag så. Nej måste ta tag i julklappsköpandet nu. Men först ta på sig och vakna till lite!

Bild: Målad utav mig. (dålig kvalite på bilden jag vet)

Fredag (igen)

Fredag idag! Herregud vad tiden går snabbt inte sant?! I Onsdags var det två veckor sedan jul. I morgon är det Lucia. Snart är det verkligen julafton och snart är det dessutom nyår. Tiden går verkligen alldeles för snabbt ibland.

Sitter i alla fall nu vid datorn(ovanligt? nej) och lyssnar på Pink. Börjar känna mig lite smått hungrig så funderar på att gå ner och se om det finns något mumsigt i köket medan jag väntar på maten som troligvis inte är klar förrän vid femtiden. Har förövrigt slutat tidigt idag, redan vid 11 då det var "lusserugby" sen, orkade inte gå på det eftersom det skulle kosta 60 kr. Min ekonomi är inte så bra för tillfället heller. Men skönt att sluta lite tidigare för den delen också. Nej nu ska jag flytta på mig och gå ner och ta något att äta. Ha det bra!  

Torsdag

Ska alldeles snartt bege mig till gympan med lina. var väll cirka 2 veckor sen sist, då jag har varit sjuk och inte velat riskera att bli ännu mer sjuk. Men nu känner jag mig redo att börja gympa igen.

Igår så målade jag som vanligt, min nya hobb, eller ja ny och ny vet jag inte. Men istället för att sitta så mkt vid datorn sitter jag hellre och målar. Igår målade jag lite med akvarell. Resultatet blev detta:


ameeelii.blogg.se
(klicka för förstoring)

Onsdag

Nu dag och nya tag. Idag har jag väll egentligen inte gjort någonting. Bara tagit det lugnt och slappat vilket jag tycker att man behvöer göra också. Man kan inte hela tiden plugga eller hur? I alla fall istället för att sitta vid datorn och TV:N hela tiden har jag verkligen börjat måla varje dag nu. Igår målade jag denna tiger.

ameeelii.blogg.se

Desperate Housewives

Sitter just nu och tittar på Desperate Housewives, säsongasvslutning enligt kanal fem. Så Nu sitter jag spänt och tittar på det och längtar redan tills det kommer tillbaka. Tycker det är så kul nu  när de hoppat fram i framtiden!. Nu börjar det igen så dags att hålla ögonen på TV:n.


Måndag

Och så har måndagen gått. Slutade redan vid kvart över två då det inte var någon teckenspråkslektion idag. Ganska så skönt. Stack hem och somnade faktiskt till i kanske 20 minuter. Nu känner jag mig lite mer utvilad än innan i alla fall. Sitter just nu och lyssnar på Pinks nya låt Sober och skriver på två arbeten samtidigt. Religionen och Filosofin. Pendlar melllan dom, när jag fastnar på den ena går jag över till den andra osv. Ska väll fortsätta att göra lite nytta nu!

Andra Advent

Andra Advent var det idag. tänk vad tider går snabbt. På onsdag är det två veckor till julafton! Helt otroligt vad tiden flrsvinner man hinner bara blinka och sen har det gått en vecka. Jag har i alla fall uträttat en del julklappar nu så känner mig lite lugnare nu i alla fall. Just nu sitter jag och tittar på Välkommen till familjen. Ganska så bra film än så länge. Ja men nu ska jag fortsätta se den och försöka lugna ner min julstress.

Typiskt

Lördag idag och har inte gjort alls mycket har nästan lite dåligt samvete.. Jag borde ha gjort så mycket idag som jag inte har gjort. Dagen har bara försvunnit. Det ända jag har gjort är att ha övningskört. Det gick riktigt bra faktiskt! Lite irriterande när man hamnar bakom en bild som kör 70 när det är 90 bara. Bildades lång kö bakom mig. Men inte mitt fel ju! I alla fall blir slappkväll idag med. Den j*vla förkylningen vill tydligen inte ge med sig än och skulle jag krypa ner i sängen skulle jag troligtvis somna på en gång. Ja men nu ska jag återgå till att titta på Stjänor på is. I morgon ska jag gå på julskyltning här i borgholm med mormor och mamma.

Vad ska jag göra?

Klockan är snart ett och jag sitter fortfarande uppe. Är förvånandsvärts trött trots min d umma förkylning som aldrig verka vilja ge med sig. Är trött på grund av förkylningen men är väldigt utråkad och har ingen som helst aning vad jag ska göra. Sova vore ett bra förslag men låter också väldigt tråkigt om jag får säga det själv.  Funderar i alla fall på att se någon film eller något. Men först ska jag ner och hämta ett glas vatten, göra mig i ordning och krypa ner i sängen tror jag. Kanske sitta mer skolarbete? Vore inte helt fel med tanke på hur mycket jag har. Jaja får se hur det blir.

Tips!

Jag fundera vad jag egentligen ska göra med mitt hår. Jag har inte råd att göra något nu men till januari. Att ha min längtdoch min lugg kvar är det ingen tvekan om men vilken hårfärg ska jag ha? Är så trött på min utväxt. Tips tas gärna emot. Gjort ett litet kollage där ni ser exempelbilder med.


Onsdag

Idag har jag faktiskt varit i skolan tro det eller ej. Det var jobbigt kan jag säga med tanke på att min förkylning egentligen är likadan som i helgen, men det var också skönt att vara tillbaka i skolan. Bara genom att vara borta två dagar känns det som jag ligger jättemycket bara för det. Men hälsan går före inte sant?
Annars så var jag i Kosta idag, hittade ett par nya vinterstövlar. Så nu kan jag äntligen slänga mina fula, gamla nötta stövlar. OCh vad jag ska göra nu är att , läsa lite ur engelskaboken, kanske måla lite och sedan sova. God natt! 

zzz..

Sova sova sova är vad jag vill göra nu. ÄR verkligen hur trött och seg som helst problemet är bara att om jag sover nu kommer jag inte kunna somna i morgon. Därför får jag tvinga mig själv att vara vaken, med hjälp av TV, Film och tyvärr en massa plugg som jag verkligen måste göra.
Nej nu ska jag fortsätta att vila och bli frisk

Sjuk..

Sjuk idag med. Var på väg  att gå till skolan men ångrade mig sedan då jag insåg att jag inte alls mådde bra.  Nu igger jag i sängen med datorn och tittar på parlamentetklipp och orkar inte göra någonting så jag gjorde nog ett smart drag trotsallt. Förhoppningsvis orkar jag gå tilll skolan i morgon. Men som sagt stannar hellre hemma en dag längre än att jag skulle gått idag och kanske blivit ännu mer sjuk i morgon.

Jullista

Här kommer en liten julfavoritlista som jag gjort förut idag. GÖr den om ni vill!
Dina top tre julfavoriter


Favorit julkalender:

1. Sunes Jul

2. Mysteriet på Greveholm

3. När karusellerna sover


Favorit låtar:

1. Julen är här

2. Jag såg mama kyssa tomten jag

3. Im dreaming of a whote chistmas


Favoritmat:

1. Julskinka

2. Lax

3. Prinskorvar


Favorit feelingen:

1. När man satt upp ljustakarna och tomtarna.

2. När det är mörkt och man är ute och går, ser alla ljustakarna lysa i fönstren.

3. Jullåtarna


Favorit film att se under vintertiden

1. Ensam Hemma

2. Ett päron till farsa firar jul

3. -


Favorit med julafton:

1. Julmaten

2. Kalle Anka kl. 3 såklart ;)

3. Julklapparna


1 December

Idag är det den 1 December, helt otroligt kan inte förstå vart tiden tar vägen faktiskt. Tänk att det är julafton om 23 dagar.. Vad gör jag då den 1 December? Jo jag gör ingenting, är fortfarande sjuk och sitter just nu hemma och titta på Gamla julkalendrar haha! Har precis tittat på När Karusellerna sover första avsnittetav mina favoritkalanderar faktiskt. Fast såklart får man inte glömma Sunes jul och Mysteriet på Greveholm som också var mycket bra julkalenderar. Kalla det barnsigt men det är ju kul att se på såna här gamla minnen och tänk vad mycket man kommer ihåg från dom haha.
Tänkte faktiskt följa dessa tre nu ända till julafton kan blir lite kul eller hur ?;)