Ingen majbrasa?

Valborgsmässoafton utan en Majbrasa? Ja tydligen kommer det ske här i dena lilla stad. Inte för att jag bryr mig så mycket om en Majbrasa, men det känns ändå lite som en klassiker. Lite tråkigt men så är det. Vad planerna blir ikväll är ännu inte bestämt och som vanligt är jag alltid ute i sista minuten. Men så är jag ju i princip med allt.
Nåja får se vart dagen slutar. Kanske att man då tar bilen någonstans.


Jag har körkort!

Så himla härlig känsla! Jag har nu äntligen tagit körkort! Livet känns plötsligt mycket lättare att leva på något sätt. Kanske för att jag har en mindre sak att tänka på :)

Hjärtat bultar

Hjärtat bultar i en osäkerhet. Hjärtan bultar i en konstig rytmn. Det är nervositet som pågår. Inte den roliga, pirriga nervositeten utan snarare den jobbiga nervositeten som trycker en hårt mot bröstet. Det är en jobbig känsla, det är inte roligt. Kanske är det ändå bättre med nervositet än att ha självsäkerhet vad vet jag.
Det finns så många MEN och TÄNK OM. Ja tänk om det inte går som jag hoppas, men kanske kanske bara kanske kan det gå som jag hoppas på i alla fall. Det är svårt det dära men det enda jag kan göra är att hoppas. Hoppas på att allt löser sig och allt kommer gå bra.

Det jag pratar om är uppkörningen som inom snar framtid kommer att ske. Om det sker i morgon eller på torsdag eller nästa vecka kommer jag inte avslöja förrän den dagen då jag kommer hem med körkortet i handen. Håll tummarna för mig att jag klarar det nu!

Våren är här

Idag har det liksom de flesta andra dagar varit riktigt härligt väder! Därför passade jag på att fota lite blommor som fanns i trädgården. Tänkte visa några av bilderna jag tog.

dålig uppdatering

Dålig uppdatering här under helgen men jag skyller på att jag varit upptagen. I fredags blev det ju som sagt grillkväll vilket var trevligt. Igår(Lördag) var det cruising här i stan. Inte för att jag är så superintresserad av bilar men i vilket fall som helst så var vi några stycken festade och hade riktigt trevligt! Vi hoppade dessutom in i vilt främmande bilar och åkte runt lite, haha ja vad säger man... kul var det i alla fall!
Idag har jag då sovit, och sen gjort ett desperat försök att skriva klart en engelska uppsats som jag hade lovat mig själv att skriva klart  i Fredags. Så blev det alltså inte. Nu är jag i alla fall klar med arbetet och ska endast läsa igenom det. Har inte så mycket annat att säga förövrigt så detta blir nog mest bara tråkig och onödigt text att läsa.

Jo på tal om annat så är det faktiskt bara 41 dagar kvar till studenten och ska man räkna skoldagar är det ungefär 30 dagar.

Underbart väder!!

Så himla underbart väder det har varit idag. Givetvis har jag varit ute så mycket jag bar har kunnat. Dock har jag nog inte fått någon färg men vem bryr sig! I morgon måste jag i alla fall skriva klart Engelskan och Svenskan, har därför planer att gå upp ganska tidigt så att jag sedan kan ut och läsa och sola hela dagen(om det nu är fin väder).
Nu ska jag i alla fall väg på grillkväll(fast jag ska inte grilla då jag redan har ätit).

Teckning och plugg vad annars?

Så har ytterligare en dag gått och jag har varit ute i solen, målat, pluggat om vartannat. Ska inte ens nämna de saker jag pluggat på då jag bara blir trött på mitt pluggtjat.

I alla fall så tänkte jag visa den teckningen som jag målade idag. Jag hittade en bild på
Micsha Barton som jag verkligen gillade. Dock var inte huvudsyftet på att det skulle lika henne utan enbart träna på att måla ansikte, händer och hår. Blev ganska så nöjd med teckningen måste jag säga och jag undrar vad nästa sak blir att måla.
Har ni något förslag får ni jättegärna säga till!

En ny härlig dag

En ny dag med strålande solsken! Har också lyckats kryssa av två arbeten idag så det känns härligt, trots det blir det ändå att försöka att skriva klart minst två saker till. Ja vad säger man.. man är ju inte sysslolös i alla fall;).
MEN innan jag sätter mig ner och plugga ska jag  ut i det underbara vädret, måla lite, lyssna på musik och dricka mina kalla cola! Sommaren är ju tro det eller ej påväg nu!


43 dagar kvar till studenten!

Så otroligt glad

Jag är så otroligt glad! Glad att jag klarat teoriprovet som jag hade idag!! Så jävla skönt att jag nu slipper oroa mig för den.. dock återstår ju en mardröm att klara uppkörningen... Det är väll inte det roligaste eller det lättaste för den delen heller, men envis som jag är så ska det nog gå bra!44 dagar kvar till studenten!

Segt!

Att plugga är väll något jag har som vana kan man väll säga. Just nu ligger jag efter något fruktansvärt i skolan då jag har bokstavligen pluggat ihjäl mig på körkortsprovet.
Saker som jag har att göra är:
* Engelska "project work" alltså skriva lite om projektarbetet jag gjort.  Eventuellt sammanfatta en artikel och sälja någon slags reklam också på engelska.
* Skriva två noveller i svenska B
* Skriva klart mitt Samhälls C arbete som ska vara på 20 sidor, jag har väll skrivit sisådär 4 sidor..
* Internationella Relationer - Muntlig nyhetesuppgift samt en annan uppgift där man ska läsa igenom ett 11 sidor långt häfte och sedan sammanfatta.
* Göra en opponering i Historia C och att göra en Essä här med.
* Svara på frågor på en film vi ser på Psykologi
Sist men inte minst (för tillfället) lämna in en uppgift i Religion som jag faktsiskt har skrivit klart(!!?).


Inte undra på att man längtar till Studenten... att få lite ledig tid att slippa plugga och istället bara få jobba!

BARA 45 DAGAR kvar tills det är den 5 Juni och jag får äntligen springa ut från skolan!!
 

En teckning mitt bland allt plugg!

Så mycket som jag har pluggat under dessa dagar har jag nog aldrig gjort. Men sedan kostar det ju faktiskt för att göra provet och då vill man ju helst klara det med... MEN det ska nog gå bra hoppas jag på.

Idag har jag faktiskt inte bara pluggat på teorin utan också hunnit måla lite... Detta är resultatet från dagens målning
Jag har målat av Madonna, dock en ganska så gammal bild på henne. Men fastnade verkligen för den, med kedjan hon biter i och alla armbanden!


Två bra låtar

Har egentligen inte tid eller ork att skriva men tänkte bara lägga in två bra acustiska(hur det nu stavas)  versioner på två låtar som är väldigt bra! 

Stressad som F*N!

Jag stressad? haha nej verkligen inte....... Bara det att jag har mer än en halv uppsats på 20 sidor att skriva tills nästa vecka. Jag ska skriva två noveller samt plugga inför körkrotprovet som närmar sig med stormsteg! Jag fattar inte hur jag ska klara av detta och stressen når man mig stora steg. Men jag är envis och brukar nästan aldrig ge upp. Dock så priorterar jag faktiskt att plugga så jag känner mig säker på kortkortsprovet innan jag gör skoluppgifterna då det ofta inte gör så mycket om man lämnar in de några dagar senare.
Så tyvärr blir det alltså inte så mycket rolig uppdatering de kommande hm.. dagarna och veckorna... Finns liksom inte så mycket att skriva. Jag lever i pluggvärlden just nu. Återkommer när det mesta är över!

MÅL och DRÖMMAR

Att sätta mål orsakar oftast (för mig) att jag blir någon fruktansvärt besviken på mig när jag inte klarar mina mål. Men kanske är det ändå ett sätt att verkligen kämpa och inte ge upp? Jag har många gånger tänkt så, är det verkligen någon idé att ha några mål, några drömmar som man vill uppnå? Kommer jag att klara dessa mål osv?
Kanske kan man inte klara av alla mål och drömmar.. men kanske kan man klara av några... och kanske får man då vara glad för det man faktsikt klarade av. Dock känns allt bara hopplöst och lönlöst ut för mig. Då jag knappt vet vad jag själv vill. Men i alla fall tänkte jag försöka sätta upp lite mål och drömmar inför ja året 2009 eller kan ju börja med vår/sommaren 09.

1. Ta mitt förbannade körkort!!!!!
2. Klara av alla studier som är kvar och inte bryta i hop totalt...
3. Komma på vad fan jag vill med mitt liv. Vill jag flytta? JA! vart vill jag flytta? Ingen aning. När? Snarst. Vad vill jag utbilda mig till: väldigt varierande men någon med målning. Ja alltså kan rabbla upp hur mycket saker som helst som jag inte vet hur jag vill ha det med mitt liv. En sak  jag vill i alla fall är att få vara glad! Att känna att jag faktiskt lever i en fantastisk värld.
4. Försöka att bara vara mig själv och ingen annan. Folk har nog fått en uppfattning om mig som inte alltid stämmer. Det skrämmer mig. En av anledningarna till att jag vill flytta till en ny stad. Småstäder är aldrig roliga...
5. Jobba hela sommaren och förhoppningsvis få en hel del pengar och på grund av detta kunna unna mig saker så som; kläder, någon resa, (bil? haha i mina drömmar..).

Jag kan som sagt rabbla upp massa saker som jag vill ändra på/ ha som mål och ha som dröm. Frågan är om någon av detta kan uppfyllas. Det jag vet är att jag har sommarjobb. Allt annat är som en dimmit röra. Det går inte att se.

Självklart finns det också stunder som lyser upp och är underbara! Kanske är det just de roliga stunderna som man ska fokusera på och inte allt det negativa..


En Lina och två Jag. Varav jag gör ett "galant" hopp på den ena bilden
Glad att jag har din som vän Lina!

Ännu en strålande dag

Ännu en strålande dag. Om det bara var lite värmare så hade jag varit ute hela hela dagen. Dock ska jag faktiskt ta och gå ut en liten runda med min mp3 och njuta av sólskenet.
Senare idag blir det att äta kroppkakor! Vilket var länge sen men är så himla gott! Kroppkakor står helt klart på topplistan.

Underbara Ö

Till en början när vi kom till Ö-landet var det fruktansvärt dimmit och man såg inte alls långt ut på havet. Dock har det klarnat upp nu på eftermiddagen och det är underbart väder! Det är nu man minns varför man älskar denna ön!
Tyvärr glömde jag ju min kamera hemma så har inte haft möjlighet att ta kort förutom med min mobil då... Lite tråkigt men så kan det vara. Jag kan heller inte visa mobilbilderna då jag inte har den kablen med mig.
Tänkte i alla fall bjussa på lite bilder senare!

Ja just det vi var och åt på världens godaste fiskcafe eller hur man nu ska säga. Ska ni besöka Öland glöm inte besöka Sandvik då och sen såklart Borgholm!


Bild

Idag är det då påskdagen och idag ska jag bege mig över till Ö-landet för att hälsa på mormor. Vet inte om ajg uppdaterar något där men tills dess bjuder jag väll på en liten bild jag målat.


Vet inte om jag visat den förut, men annars får det blir en liten extra titt på bilden

Gullig video

Bara för att det var längesedan och för att dessa videos är så himla gulliga och roliga så bjuder jag på ett nu:

Påskafton

Idag är det då påskafton. Jag har precis bakat en äppelpaj(om det blir god återstår att se). Men innan dess så blir det grillat med klyktpotatis! Riktigt smarrigt och gott ju. Och till efterrätt min kanske goda eller kanske inte så goda äppelpaj.

Förutom att äta då så ska jag plugga på körkortsteorin och sen får jag se vart dagen slutar.

SNART körkort!

Måste nog säga att mina planer blir lite ändrade då jag fått reda på vilka datum det blir teoriprov och uppkörning. Inom denna månanden så har jag(om jag har tur) ett körkort! Hur underbart är inte det?!
Dock är jag något fruktansvärt nervös och jag har mer eller mindre panik. Tankar som "tänk om jag inte kan den biten om bilen" eller " tänk om jag gör något sånt där fel som man aldrig gör annars". Men nej jag måste försöka tänka posivit jag närmar mig ju trotsallt ljuset i tunnlen!

SNART SNART SNART körkort efter många om och men!

Skärtorsdagen

Då har man äntligen fått påsklov! Eller äntligen och äntligen det ligger tonvis med läxor och uppgift som väntar så fint på mig i en hög. Men nej jag ska faktiskt få ha lite ledigt på lovet om det så bara blir två dagar. Har beslutat mig för att vara läxfri idag och i morgon! Känner jag mig själv rätt så kommer jag skjuta upp det ännu mer.. inte bra inte bra..

Idag är det ju då skärtorsdagen och får se om det är några små påskkärringar som plingar på här idag. Förra året tror jag det var en som plingade på haha! Kanske är det inte lika roligt längre som man själv tyckte det var när man var liten. Men visst är det gulligt när de klär ut sig? :).


En frustrerande eller kanske rolig händelse?

Idag har jag varit hos mamma, pluggat på körkortteorin samt gjort svenska dikter, så det är alltså anledningen till att jag inte har uppdaterat här. Men jag vill i alla fall dela med mig men en väldigt komisk(fast i det dillfället grymt irriterande sak) som hände idag:

Det var nämligen så att Lina och jag beslutade oss för att gå och fika lita efter att ha haft ett möte om projektet. Vi hade trevligt, åt vårt goda wienerbröd, vår goda chokladboll och drack den goda apelsinmeren. Efter sisådär 10-15 så dyker det upp ett äldre par som placerar sig en bit i från oss. Vi fortsätter i vilket fall som helst att prata som vanligt. Men trots det så brukar man ju ändå höra de andra människorna som sitter i samma lokal. Det var precis det vi gjorde.
Den äldre damen var en otroligt pratglad kvinna och hennes mun gick nästan stup i kvarten. Hennes man(som jag antar att det var) sa däremot inte så mycket och vi började till och med bli oroliga om han bara kunde ett ord: som var "MMMMMMMM". Efter varje fråga, varje mening eller när det bara var tyst sa han "MMMMM" i en riktigt seg och jobbig ton.
Trots det så försökte vi verkligen att koppla bort det men det givck verkligen inte!! Jag trodde för ett ögonblick att jag skulle riva ner hela stället så J*vla irriterad och frusterad jag blev på hans "MMMMMMMMMMMMande".

Det slutade med att vi drack upp vår MER väldigt kvick och begav oss därifrån i ren frustration!
Nu när man tänker på det efteråt är det egentligen bara roligt, men i det ögonblicket var det verkligen inte roligt. Tänk att man man bli så irriterad över en sådan sak som andra kanske inte ens skulle lägga märke till..


Tisdag

Idag är det då Tisdag för de som har missat det. Började dagen med en liten sovmorgon till tio vilket såklart var väldigt skönt. Sedan blev det att lämna in historiauppsatsen som det senare ska bli en opponering på. Efter det så var jag tvungen att bege mig till tandläkaren(och nej då går det inte bra att kolla i denna lilla stad) utan man måste åka 3 mil för att de ska titta i min käft, kolla på nattandstlänningen och allt som allt tar det väll fem minuter. Det känns grymt onödigt men vad har man för val? I vilket fall som helst så sa tandläkaren att jag nu slipper använda nattandställningen om jag inte vill använda den då och då vill säga. SKÖÖÖNT! Äntligen efter hm.. vad blir det nästan 3 år med natttandställlning och innan det en "heltidstandställning" i ett år. Jaja nog om det.

När jag kom hem så ringde jag i alla fall trafikskolan och sa att jag gått "riskettan" som är någon ny lag att man måste gå på en föreläsning i tre timmar. Så körläraren skulle kolla upp tider när hans bil var ledig. Och nu känner jag att jag bara vill skita i allt. Konstigt va? Med tanke på att det inte är alls mycket kvar. Känner mig bara så jävla nervös och vill inte kugga. Vill bara klara allt på en gång!...

En dikt

I skolan håller vi på att skriva dikter. Ganska så roligt men svårt att få ihop något. Men nu tänkte jag faktiskt ta och dela med mig med en Expressionistiskt dikt som det kallas. Jag tänkte också passa på att visa en bild jag målat som jag tycker speglar dikten på ett bra sätt.

Måndag

En ny dag nämligen Måndag. Idag hade jag en lång och väldigt härlig håltimme till klockan 12.20. Har endast haft två lektioner idag, varav på teckenspråket blev det mest att "bara vara", gjorde lite charader och så. En helt okej dag med andra ord!

Nu sitter jag här och lyssnar på musik och funderar på att gå ner och göra mig någon slags middag.. frågan är vad då jag är ganska så lat och inte orkar stå i köket allt för länge. Men det gör ju kanske inget då jag faktiskt har bestämt mig för att ha en pluggfri dag idag!

Jeansen..

Häromdagen provade jag de svarta snygga jeansen från gina tricot som jag så gärna ville ha. De satt så himla bra på mig, tills jag insåg att de säkert var 10 cm för korta på mig! OCh dessutom fanns det bara den längden på byxorna. Stor besvikelse där och det är nog bladn de första gångerna jag önskat att jag vore kortare.. Tråkigt att det inte fanns längre byxben. Men det slutade i alla fall med att jag köpte de omtalade jeanslegginsen som förövrigt var väldigt sköna att ha på sig.  Kanske blir det fler såna jeansleggings i framtiden det får jag se.


 


Koppla av är bra

Äntligen, äntligen, äntligen är jag typ klar med psykologiarbetet. Märk ordet typ som innebär att jag svarat på alla frågor men inte läst igenom det eller kollat om det är rätt... Men det får jag ta senare helt enkelt just nu är jag bara seg. Ska väll erkänna att jag inte har suttit hela tiden utan att jag fakstiskt bara sammanlagt kanske har suttit i tre timmar. Inte så fasligt lång tid i alla fall..

Just nu sitter jag här och lyssnar på lite bra musik och funderar vad jag ska ta och göra härnäst.
Måla, se på tv, bara sitta vid datorn och sega eller plugga på körkortsteorin. Ska jag vara ärlig låter det första alternativet så mycket roligare men samtidigt känns det som att jag verkligen måste plugga på teorin då jag ska ringa och boka upp en uppkörningstid och allt det dära på Måndag.
Jaja får se hur det blir, men just nu KOPPLA av precis som simba gör just nu:


pluggdag...

Vilket otroligt rolig dag detta kommer att bli. Just nu sitter jag med en psykologihemtenta som ska vara inlämnad i morgon. Jag har nu sittit i exakt två timmar i streck och har faktiskt hunnit svara på alla g-frågor och alla vg-frågor( jag började idag). Nu har jag enbart den jobbiga mvg-uppgiften klar men det ska jag nog klara galant hoppas jag. Först ska jag troligtvis ta en liten paus eventuellt cykla och köpa något godis av något slag skulle behöva lite eneri. SKa nämligen försöka sitta lite med svenska eller samhäll med om jag orkar idag. Blir en väääldigt sagt och jobbig pluggdag idag med andra ord. Hoppas ni har roligare än mig..

Underbart väder!

Vilken underbar dag det har varit och är fortfarande för den delen idag! Gick upp tidigt idag redan vid vid kvart över åtta på en Lördag inte dåligt det ;). Åkte sedan in för att lyssna på "riskettan" som det kallas. Någon ny lag där man måste lyssna på en föreläsning i tre timmar om droger, alkohol, trötthet osv för att man ska kunna ta körkort. Lite segt då man visste det mesta redan men tiden tickade snabbt iväg i alla fall. Sedan gick vi  på stan en runda i den mycket trevliga vårvädret!

Två små påskort

Snart är det ju faktiskt påsk så därför tänkte jag visa två små påskkort jag har målat.


En kort skoldag

Idag blev det att  vara i skolan i endast en timme som var Internationella Relationer. Ganska se intressant men ändå väldigt segt. Nu sitter jag här och målar och ska nog förflytta mig ut snart då det inte är ett moln så långt ögat kan nå! Borde egentligen göra läxor och sådant men det får väntas med tills kvällen då man slipper få dåligt samvete för att man sitter inne framför en dator istället för att var ute :).

Bjussar också på  en liten bild jag målade häromdagen, tyvärr är kvaliten ganska så dålig..


Studentmössan!

Äntligen äntligen äntligen har jag fått studentmössan och allt!
Mössan satt jättebra och såklart kände jag att jag var tvungen att prova klänningen skorna till mössan. Väldigt nöjd måste jag säga! och nu längtar man bara ännu mer efter att själv få står där och sjunga skrika och ha kul!

MEN.. innan det händer ska massa massa massa arbeten vara klara, jag ska ta körkort, jag ska bestämma vad jag vill göra till hösten. SÅ än kan jag inte sjunga och va gla..