Otur

Har man tur eller har man otur?

Ja i mitt fall så kan jag väll säga att jag har otur.
Iförgår började jag känna av i min hals att det gjrode lite småont och så. Tänkte inte så mycket på det då det inte var så farligt. Men i går eftermiddag blev det värre. Allt kom så plötsligt och jag mådde väldigt dåligt. Ont i halsen och näsan rinner stup i kvart. Idag har jag legat hemma hela tiden och har redan sett på två filmer. Jag är helt matt i kroppen och orkar ingenting.

Men envis som jag är så ska jag göra allt för att vara frisk på studenten som faktiskt är om exakt en vecka! Fan heller att jag ska vara sjuk då och det så innebär att jag sk aligga hemma hela helgen och nästa vecka och på så sätt missa alla fester så får jag väll göra det då. Bara jag INTE är sjuk på min student. Det är väll det sista man vill?!

vad ska man göra?

Så vad gör man när man inte har massa plugg att göra?

 Jag kan inte själv svara på denna fråga då jag praktiskt taget har levt i en bubbla de senaste tre månanderna. Men nu när det är slut och det verkligen inte finns någonting mer att göra så känns det så tomt på något sätt. Självklart skönt men man känner sig bara så "dum" när man inte har några måsten.

Så saker som ´jag gjort nu de senaste dagarna är att jag faktiskt har tagit tag i mitt målande igen, sakta men säkert börja jag komma tillbaka till den atmossfären där jag enbart tänker på målandet och gör det jag älskar. Sen har jag också börjat ha en storrensning i min garderob. Jag kan säga att det verkligen behövs då jag knappt använder hälften av det jag har i garderoben. Sen är det ju en jättebra ursäkt för att kunna köpa fler kläder eller hur!?!

Liten bild som jag tog på blå jungfrun förra året

WOWWW!

Wow!!!

Från och med idag behvöver jag inte plugga på någonting eller ha någonting att göra! Det känns så fruktansvärt underbart så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Under hela sommaren ska jag inte ägna en sekund åt att så mycket som att tänka på plugga. Hur det blir i höst är osäkert. Kanske läser jag den dära bildkursen på ett halvår som jag sökt till kanske har jag jobb. Det får framtiden utvisa! Men från och med idag ska jag bara leva livet och glömma allt som har med ångestkänslor, stress osv för att man måste plugga.

Nu är allt över!


8 dagar kvar till studenten

Fy fan vilken dag...

En sak är jag säker på...


Jag ska inte öppna en enda pluggbok på hela sommaren och får jag jobb under hösten ska jag inte plugga någonting då heller. Kanske kanske om jag bara läser någon målarkurs eller så. Men inget mer. Jag hatar skolan och allt som har med den att göra. Den har sabbat hela mitt liv.... eller det kanske var att ta i lite väl hårt men om man säger såhär: Under hela gymnasietiden så har mitt självförtroende sjunkit mer och mer och jag jämför mig också mer och mer med andra människor. Jag har alltid varit den personen som får kämpa för att få de betygen jag vill ha och det hatar jag mig för!!!!

Ett citat från en av mina lärare:
"Ja jag kan inte sätta de betyget du ville ha för när jag tittar på alla andra som fick "blablablabla" och sen tittar jag på dig så kan du inte få det betyget. Du har inte flytet i händerna som alla de andra eleverna har."
Jag ska vara ärlig nu och säga att detta tog hårt på mig... jag kände mig ritkigt dålig och illa behandlad efter det....

Ska blir så jävla skönt att ta studenten och få sommarlov!! Vill inget hellre just nu. Hatar verkligen skolan..........


Men tänk positivt tänk positivt det är bara 10 dagar kvar nu


Söndag

Som jag skrev i tidigare inlägg så skulle jag över till mormor i Fredags. Det blec dock lite längre än tänkt då det faktiskt var crusing i borgholm i går, roligt var i det i alla fall!
Nu sitter jag här och gör i princip ingenting som jag har gjort hela dagen sedan jag kom hem. Har dock målat lite grann nu. Fast denna gång med tucsh och jag insåg att det är väldigt roligt det med och att det dessutom var väldigt länge sen jag målade med tusch :)

Här nedan är en väldigt slarvig liten teckning på mig då. Har försökt att måla den klänningen och de skor jag ska ha på mig på studenten så gott det går och sen tyckte jag att det kunde vara lite roligt att göra parodi av hela bilden viilket det också blev   och som det också syns hoppas jag...

Om exakt två veckor..

Ytterligare en dag har gått och jag har lämnat in ytterligare ett skolarbete. Nu är det faktiskt inte Såå mycket kvar...
Idag ska jag och Lina i alla fall bege oss till Ö-landet för att hälsa min mormor och bara vara. JAg känner att jag behöver komma bort från allt ett tag även om det nu bara är i en dag vi ska vara där. Åker som det ser ut nu hem redan i morgon kväll. Men ja det ska bli skönt att komma bort ett tag.

Föresten det är exakt två veckor kvar till studenten. Kom i håg när jag började räkna ner här på bloggen och det var 45 dagar kvar. Känns som det var igår jag skrev det. Tiden går allt bra väldigt fort ...

"Jag ska måla hela världen lilla mamma"

När jag tittar runt på alla duktiga tjejer och killar med förstås som målar känner jag en stor längtan av att själv måla. Jag älskar ju och måla och det är ju det jag brinner för. Men nu på senare tid går det bara inte. Allt blir fel och jag blir irriterad för det minsta lilla. Jag målade jämt och ständigt förut, i princip en teckning om dagen och jag blev alltid så lugn när jag målade. Det var mitt sätt att bli av med stressen. Nu blir jag i stället stressad utav att måla.. Jag vill inte förlora det enda som som jag brunnit för i hela mitt liv. Jag hoppas verkligen att min känsla "att jag kan och vill måla" kommer tillbaka!

Bara för det tänkte jag bjussa på lite bilder jag målat under det senaste halvåret. Jag måste hitta min insperation tillbaka!


(bilderna är klickbara)
Detta är som sagt bara en bråkdel av alla teckningar jag gjort det senaste halvåret, jag måste få tillbaka min insperation..


Jag ska inte ge upp

Jag är fruktansvärt trött. Kanske är det inte så konstigt då jag faktiskt har skrivit ett helt arbete idag. En sak förstår jag inte, att lärarna ge oss läxor ända in i slutet. Just nu har jag psykologi, svenska B redovisning, ett Svenska C tal och en historia uppgift att göra. Sista inlämningsdatom och betygen ska vara satta på torsdag. Alltså om exakt en vecka. Jag tror aldrig jag känt mig så himla stressad i hela mitt liv som jag gjort nu på vårkanten. Visserligen får man väll räkna med mycket plugg när man gå samhäll men kom igen någon gräns måste det väll ändå finnas?!

Men nej jag ska inte ge upp även om jag varit nära på att bara skita i alla. I morgon är det ju faktsikt bara två veckor kvar till studenten och dessutom så är det bara hela nästa vecka som det överhuvudtaget kommer vara normala lektioner. Den sista veckan kommer det ju mest bli att vara med klassen och ha trevligt och troligen festa en del!

Så ja med andra ord är det 15 dagar kvar till studenten nu. Tänk att tiden går så fort... 

Skor i stora lass

Sitter just nu och tittar runt på Skopunkten. Har beställt där en gång förut och blev då väldigt nöjd med skorna, och nu när det är vår har det ju dykt upp ännu fler härliga skor! Är det något jag har mycket av är det skor. Det roliga är att jag inte använder hälften av dem.. de bara står där och ser dumma ut. Kanske borde jag inte köpa fler skor men det är ju så roligt! Nästan det enda som jag kan köpa utan att behöva prova..

Att de dessutom har skor för ett acceptabelt pris då man inte har altl för mycket pengar att leva på är ju bara en klar fördel :)

                       
   
Märks att jag gillar svart va?..
16 dagar kvar till studenten!!

Klipp klipp klipp

Idag bestlutade jag mig för att gå till frisören då det var ett bra tag sedan och mina toppar var fruktansvärt slitna. Så det blev väll att klippa av cirka 3-5 cm från mitt långa inte allt för fina hår. Jag bestämde mig också för att klippa till min hellugg igen. Känns ovanligt men eftersom så många säger att jag passar i det så litar jag helt enkelt på det!

Köpte också schampo, balsam och en inpackning för att mitt hår inte ska bli ännu mer slitet och få tillbaka sin glans som jag hoppas att det kan få nu! Så tråkigt när det är livlöst och bara hänger som trasor...

Frisören lockade också till mitt hår med platttång och fint blev det! Jag undrar bara varför man aldrig kan lyckas att göra det så fint på sig själv..


Ge aldrig upp, hoppet kommer någongång!

För exakt ett år sedan kom jag hem med min nyköpa kompaktkamera, för exakt ett år sedan fick jag reda på att jag klarade matte B kursen som jag hade brottats med under hela tvåan. För exakt ett år sedan var jag inne i alla funderingar och längtan av att få åka utomlands. Längtan efter att själv få ta studenten. Just då kändes det som att ett år skulle vara långsamt och plågsamt. Visserligen kan jag väll hålla med om att det bra allt har varit plågsamt men om det har gått långsamt? NEJ tvärtom! Tiden har runnit iväg lika snabbt som man hinner blinka till.

Skulle någon fråga mig om det känns som detta året är annorlunda eller att jag själv har förändrats under detta år som faktiskt har gått vet jag inte vad jag skulle svarat. Jag känner mig som exakt samma person bara att jag kanske fått lite mer envishet i mig. Dock känner jag mig inte alls som en bättre person eller att jag mår bättre detta året. Allt känns precis som förra året och det skrämmer mig. Jag vill inte vara samma person som då jag vill förändrars och jag vill inte känna mig så förfärligt ensam och ledsen som jag gjorde förra året. Jag vill känna mig glad och känna att jag lever för jag menar det är väll det som alla människor vill uppnå. 

För mig känns det som att jag lever i en drömvärld. En värld där allt berstår av plugg, mat och sova. Det finns inget därimellan, eller jo det finns det. Det finns tankar och saknaden, saknanden att få känna att jag lever och saknaden av att få känna mig omtyckt och älskad. Det kanske låter hemskt och jag vet mycket väl att min familj och mina vänner finns här att stötta mig och det är jag mycket glad för. Men fortfarande känner mig så himla ensam. Jag vet inte vad det beror på eller om det ens kan bero på något, kanske mår alla så här någongång i livet. Jag har bara levt i  min "bubbla" i ett helt år nu och nu får det banneme vara stopp! Jag orkar inte med detta längre och ni som känner mig vet hur fruktansvärt envis jag kan vara. Jag ska inte ge upp bara för att mitt liv inte har varit så som jag har önskat. Jag måste kämpa på för att ge upp nu är som att kasta sina nyköpta jeans för 1000-lappar i sjön. Det är ju nu livet börjar eller hur? Nu efter studenten och jag äntligen kan göra det jag brinner för! Det jag faktsikt har drömt om i större delen av mitt liv.

Kom ihåg en sak! Även om ni har det fruktansvärt svårt och känner att allt är skit så kan man inte ge upp. Jag har många gånger känt att mitt liv är lönlöst och tråkigt men det är ju faktiskt bara jag som kan ändra på det.
Så ge aldrig upp. Det finns hopp även om det dröjer ett tag som finns det alltid hopp. Det gäller bara att tro på det också!


En ros till mina nära och kära för ni är fan guld värda!

Europaparlamentsval

Min samhällsklass i skolan har under de tre kommande dagarna anordnat val inför europaparlamentsvalet i skolan. IDag hade vi bjudit hit politiker för att de skulle få säga sin egna åsikt och jag måste säga att det var väldigt intressant!. Tv4 lokalnyheterna var här och filmade lite också och dessutom några tidningar. Riktigt kul tycker jag att de ville vara med och engerera sig. Efter onsdagen och efter ledigheten ska vi räkna ihop alla elevernas röster och personals röster på skolan för att sedan se vad eleverna på vår skola tycker. Mycket roligt samhällsprojektarbe! :)

Nej nu ska jag väll börja plugga lite då. Trots att det nästan bara är två veckor kvar så är det fortfarande en hel del läxor att göra... jobbig.

17 dagar kvar till studenten!


Söndag

Idag har varit en såndär jobbig dag då men verkligen inte har orkat göra någonting. Det jag hade velat göra idag var att bra ligga kvar i sängen och bara vara. Jag antar att det kanske inte riktigt går och göra så heller. Dock har jag inte alls hunnit med alla de läxor jag lovat mig själv att göra... men så kan det väll gå ibland antar jag.

Just det norges låt vann ju igår och det är jag glad för! Mycket bra låt tycker jag. En värdig vinnare och sen var ju det ju bara ett litet plus i kanten att sångaren Alexander var väldigt söt också! :) 18 dagar kvar till studenten


Tävling hos KanDee

Jag är med och tävlar på KanDees blogg. Man har chansen att vinna ett linne som hon själv har målat och designat. Vem skulle inte vilja ha ett sådant snyggt linne?! Hon målar otroligt bra teckningar och inspererar mig att fortsätta måla!

Gå in och kika
! :)
ESC 2009

Idag är det då Eurovison Song Contest 2009. Jag måste säga att jag aldrig brukar tycka om att titta på det men iår är det ju faktsikt en hel del bra låtar med så kan nog blir kul att se! Alla nordiska länder är ju med i år och jag måste säga att jag tycker om alla! Vilken som är favoriten är svår att säga men jag tycker som många andra att norges låt är riktigt härlig! Danmarks, Sveriges och Azerbajan(vet inte hur det stavas) är bra de med.

Ja som sagt finns en hel den bra låtar och vilken som vinner är nog svårt att avgöra men skulle ju vara kul med en nordisk vinst :)

Oljemålning

Förra veckan var jag inne på Clas Ohlson och köpte oljefärg och oljeduk som jag så länge har pratat om att jag ska göra. Sist jag målade med det var första året på gymnasiet så det var lite klurigt att komma ihåg hur man skulle göra osv. Men det var helt klart mycket roligt och eftersom jag själv är ganska trött på att endast måla med blyets så känder det kul att göra något annat varierande.

Denna har jag suttit och halvmålat på. Det är ett kort som jag själv har tagit vid en sjö i närheten. Dock är denna teckning inte klar än på långa vägar men jag har tyvärr inte heller haft tid att färdigställa den..


(ursäkta för den extremt dåliga kvaliten på bilden, har inte orkat ladda batteriet i kameran så tog webcamen)

20 dagar kvar till studenten

Änglar och demoner

Nu är jag då hemkommen från filmen "änglar och demoner" och  måste säga att den faktiskt var riktigt bra. Dock var det mycket fakta att ta in på en gång vilket gjorde att det blev lite jobbigt. Men jag fick i alla fall väldigt stor lust att läsa boken vilket jag planerar att göra efter alla ton med läxor och saker som sker nu innan studenten!

Men har ni inte sett det tycker jag helt klart att den är värt att se :)


onsdag

Jaha då har man äntligen ska man väll säga skrivit klart Samhällsuppsatsen. Bara sisådär 2-3 veckor försenat ;). Har också gjort mitt svenska tal och det gick bra tycker jag. Tror aldrig jag skrattat så mycket på en lektion som jag gjorde idag. Att höra alla i klassen med sina "dåliga" tal som det skulle vara som var bra för att vara "dåliga" (lite rörigt) var i alla fall superkul!

Om 1 ½ timme ska jag Lina och Vincent bege oss in till kalmar för att äta mat(vart är ännu inte bestämt), sedan blir det att titta på Änglar och demoner!
22 dagar kvar till studenten!


Malena till final

Jaha då har jag som säkert många andra kollar på semifinal i Eurovision song contest. Och som jag hoppades på gick Sverige vidare. Malena har ju en väldigt stark och speciell röst, måste ändå erkänna att när jag hörde den första gången var jag väldigt skeptiskt. Men nu efter har lyssnat på den en hel de är det faktsikt väldigt bra!

Måste väll också tillägga att det finns en hel del skitlåtar som gick vidare till finalen, men glad är jag i alla fall att Island, Finland och Sverige gick vidare. Resten var ju i princip bara skit!

Tisdag

Ytterligare en ny idag och idag har jag faktiskt som  mål att skriva klart Samhällen, att öva in ett Svenskatal och dessutom börja plugga på psykologin. Så har en hel del saker att göra så kanske bäst att sätta igång egentligen. Dock tar det alltid en stund för mig att kunna börja arbeta när det varit skola och så.

På tal om annat så ska jag lina och vincent se på "Änglar och demoner" i morgon. Har inte läst boken men har hört att den är bra, så man kan ju alltid hoppas på att filmen är lika bra den då!. Da vinci koden var ju bra så..

Hämtat ut mitt körkort!

Idag har jag då varit och hämtat ut mitt körkort på posten och först nu känns det verkligt. Jag har verkligen tagit körkort. Dock blev väll inte kortet det bästa och inte heller min underskrift men vad gör det om hundra år. Visserligen ska jag ha detta körkort i hela tio år! Om tio år... då ska jag fylla 29. Oj oj... Nej nu ska jag inte få åldersnoja(kan man få det så tidigt?) utan istället glädjas att jag klarat det!


En liten bild på mig och mitt körkort. Ser ganska hemsk ut på båda bilderna tycker jag men det bjuder jag på!


Just det bara 24 dagar kvar till studenten!

Erik HassleHar just nu en "paus" i mitt pluggade och lyssnar på lite musik. Upptäckte en ny bra artist i veckan. Erik Hassle. Har hört låten "hurful" på radion men har aldirg uppfattat vem det var förrän ja i veckan som sagt. Mycket bra låt och sen sjunger han såklart bra med.

Helt sjuk dröm

En ny dag idag med lite finare väder än vad det var igår. Inatt drömde jag en väldigt sjuk och konstig dröm om studenten. Av någon anledning så kom jag till skolan i vanliga kläder(ja det gjorde alla treor denna dag). Vi skulle sedan gå ner till sporthallen och byta om till våra studentkläder. Problemet var att jag hade glömt nästan allt hemma frutom klänningen då. Jag fick mer eller midnre panik och ringde pappa. Man hade bara ett visst antal minuter på sig och byta om och så innan det var dags att springa ut. Man skulle också betala för något annars fick man inte heller springa ut. Jag fick då panik igen eftersom jag inte hade några pengar. I alla fall så klarade jag mig undan det och fick "springa ut". Mamma och pappa höll i en skylt och kortet på mig var taget igår(idrömmen då). Jag blev väldigt besviken men la det bakom mig.
Sen helt plötsligt så skulle vi på någon klassreda och vi blev "teleporterade" (hur det nu heter) dit. Jag hamnade lite på fel ställe och fick leda mig igenom det krokika vägen och den konstiga skogen. Kom sedan fram till en skitbacke och var tvungen att gå upp för hela den för att komma till stugorna. Väl där fick jag bo i ett skul med toalett och säng  i samma rum, det var fruktansvärt.  Sen skulle vi åka skidor, fast på gräs. De hade hällt någon olja på gräset och det var det vi åkte på.

Det var väll in princip det jag kommer ihåg. Sjuk var den och jag vet inte riktigt hur jag fick ihop allt. Men på tal om studenten så är det ju faktiskt bara 27 dagar kvar!!


Så rolig är min vardag/fritid

Nu ska jag vara tråkig igen och skriva vad jag har för saker att göra innan Studenten. Detta är de saker jag kan komma på just nu, sen kan de givetvis vara någt jag glömt eller något som kommer att läggas på...

* Samhällen uppsats på 20 sidor(utrikespolitik) och planering inför Europa parlament-valet som vi ska göra i skolan

* Engelska reklam muntlig

* Teckenspråk redovisning

* Relgions skrivuppgift

* Svenska B Powerpoint redovisnning

* Svenska C  2 st festtal, ett dåligt och ett bra

* Internationella relationer-grupparbete och utrikespolitken

* Psykologi- prov i socialpsykologi och en inlämngsuppgift

* Historia skrivuppgift om olika museeum, (vi ska göra en jämförelse.)

Sen ska jag då lämna in mina två dåliga kärleksnoveller och essän i historan i morgon som jag nu är klar med.

Föresten är det bara 29 dagar kvar tills jag tar studenten!
(inte ens en månad kvar, återigen måste jag säga att det är HELT sjukt)


Solnedgång!

Tänkte faktiskt att jag skulle bjuda på lite "solnedgångsbilder" som jag tog för några dagar sedan hos mamma. Kan det bli finare än solnedgång vid en sjö eller ja ett hav går ju bra det med!


Duktiga jag och en bra låt

Idag har jag faktiskt gjort ytterligare ett arbete eller ja snarare novell. Så i morgon ska jag lämna in en essä i historia samt en kärleksnovell. Om jag hinner ikväll ska jag försöka skriva klart den andra med annars blir det att lämna in novellerna på Fredag istället.

På tal om något roligare så har jag hört denna låt många gånger på radion men har aldrig uppfattat vad den heter eller vem som sjunger den. Men igår råkade jag bara klicka mig in på denna låt på youtube och blev såklart väldigt glad! Han sjunger riktigt bra den där Milow måste jag säga, kanske en av mina favoritartister?


Det är helt sjukt!!

Vet inte hur många gånger jag sagt: Det är helt sjukt! Jag ta studenten snart, helt sjukt!.
Ja det är verkligen sjukt idag är det exakt en månad tills jag tar studenten och för mig känns det fortfarande overkligt och konstigt samtidigt som stressen når mig. Jag har ungefär mindre än 20 dagar på mig att göra klart alla skolarbeten så nej vadå ingen stress? Jaja längtar gör jag något fruktansvärt!!.. fast på ett sätt längtar jag inte.. 
Bjuder på lite härliga vårbilder! (såklart tagna av mig)


Lite småplaner

Jag har verkligen varit dålig på att uppdatera men skyller på att jag helt enkelt inte har haft tid. Idag har jag i alla fall varit i skolan till klockan fem, sen var det bara att ta bilen(ja riktigt onödigt att ta bilen då det är kanske 4 km till skolan om inte mindre) hem och äta och sen satte jag mig för att göra en historia uppgift. Så nu har jag i alla fall en mindre sak att tänka på. Visserligen lovade jag mig själv att skriva klart mina svenska noveller med men ja dagen är ju inte slut än ;).

På tal om annat så har jag faktiskt(!!!??) tröttnat lite på att måla. Eller kanske inte måla i allmänhet men att måla med kol/blyets som jag gjort väldigt mycket på sistonde. Så nu har jag planer att köpa lite oljefärg, oljeduk och ta upp det igen. Sist jag målade med oljefärg var 2 år sedan så kan nog bli riktigt kul att göra det igen! Sen har jag också planer på att köpa lite hobbyfärg och måla lite kylskåpmagneter och liknande som jag höll på mycket med när jag var yngre!


Sommardag?

En dag med gassande sol och fågelkvitter. Det känns verkligen att sommaren är på väg, eller är den kanske redan här? Ja det är troligen önsketänkande.. troligen så lär väll det blir riktigt skitväder som de övriga sommrana. Men man ska ju inte ge upp hoppet än. Dagen i sig känns lite bättre än igår och idag har jag faktiskt kört helt själv 3 mil! Härlig känsla det där. Så nu är jag hos mamma på "landet" och bara slappar och ha det bra. Ska nog sova över här ikväll så lägger upp alla de bilder jag tagit med min kamera imorgon hade jag tänkt(kanske inte alla då det är uppåt 50 bilder) men några i alla fall. Nu ska jag ut och sola och dricka min kalla cola!

En såndär fuldag

Idag är det en såndär ful dag. Allt känns skit och jag skulle helst av allt bara vilja försvinna bort från allt i några timmar. Jag orkar inte göra någonting och allt känns meningslöst. Ja livet allt egentligen. Ganska konstigt att jag känner så kanske men tanke på att det snart är mindre än en månad kvar till jag tar studenten och jag har ju trotsallt klarat körkort. Men nej det går inte vara glad för det. Något saknas... men vad? Kanske känslan utav att man lever, vad vet jag?

Nej nu ska jag inte sitta här och tjura. Ska ut någonstans. Köra någonstans, kanske träna? Något måste jag göra i alla fall....