Velig

Känner fortfarande att bloggen ligger på is. Kanske för att jag inte känner att jag har så mycket att skriva om, eller har jag bara tappat lusten för att skriva. Men eftersom detta är min "dagbok" har jag lovat mig själv att verkligen försöka skriva något varje dag i alla fall! Får se hur det går med det.

Nåväl. På Fredag är det dags för mig att klippa och färga mitt hår. Ska bli riktigt skönt då det är väldigt slitet och dessutom känns det som jag har en meters utväxt, ja det kanske var att överdriva lite men så känns det i alla fall..

Så nu till problemet. Jag vet inte riktigt vilket färg jag vill ha. Jag älskar att vara blond, men kanske inte så blond som jag är nu då man måste färga utväxten nästintill varje månad och det känns det inte som man har ekonomi till. Även om jag så gärna skulle vilja testa att bli mörkbrun så tror jag nog inte jag vågar det... Är helt enkelt för feg. Men något sådant här skulle jag kunna tänka mig.

Kom gärna med förslag!Ursh, har verkligen beslutångest..

Sunny Beach dag 1-3

Här kommer en massa bilder sedan resan (dag 1-3 ):


Fler bilder kommer en annan dag! Nu ska jag soova


Hemma igen..

Nu är man alltså tillbaka till kalla, gråa Sverige igen. Trots att jag saknar värmen, solen och livet där så är det väll ändå på något sätt skönt att komma hem igen. Speciellt hem till sin varma, sköna säng. Hotellsängar har ju en tendens att vara väldigt obekväma speciellt extrasängar..

Nåja vet inte riktigt vart jag ska börja berätta men ska försöka sammanfatta mig kort.

Tisdag- Landade ï Bulgarien ungefär 21.00 lokal tid(de ligger en timme före oss). Sedan blev det att åka en seg busstur till hotellet. Packa upp och sedan går en liten checkrunda. Slutade med att vi hamnade i baren och tog oss varsin öl innan vi gick till sängs.

Onsdag- Gick upp runt halv tio för att äta frukost. Frukosten var dock en stor besvikelse och vi åt inte där med under veckan. Runt halv elva satte vi oss i alla fall vid poolen för att sola och bada hela den dagen. Vi gick också ner och undersökte stranden. Mycket fint och varmt i vattnet. Var dock lite jobbigt med alla människor..  På kvällen gick vi till stan och ett uteställe som heter Lazur. Var skoj dock var vi inte där så länge utan traskade hem och la oss i "rimlig" tid.

Torsdag- Gick upp runt 11 och la oss sedan vid poolen för att sola och bada denna dagen med. Senare på kvällen var planen att vi skulle gå till Lazur igen. Vi kom aldrig så långt utan fastande på baren med några "Bulgarianer". Mycket roligt och trevligt var det allt! Smakade också på något som heter "After Shock". Ett tips är att smaka det nästa gång man är utomlands. Starkt med gott! ;)

Fredag- Gick likaså upp här runt halv elva. La oss vid poolen en stund för att sedan dra vidare till stranden för sol och bad hela långa dagen med våra "vänner" som vi träffade kvällen/natten innan. Senare på kvällen satte vi oss återigen vid baren. Denna gång träffade vi på några killar från Makedonien. Mycket snälla och trevliga. De visade oss också vart "Blomstergatan" låg. Efter att ha stannat på en bar vid "Blomstergatan" drog vi vidare till Laxur medan de gick hem. Väl där blev det en helgalen kväll! Och jag måste säga att jag nog har lite minnesluckor sedan den natten. Men ohh vad roligt jag hade! Vi kom hem kl 06.00 på morgonen den dagen.

Lördag- Som man säkert förstår så sov vi ganska länge denna dagen och jag vaknade väll runt halv ett. Då rusade jag ut till poolen för att hinna få lite sol på mig och också passa på attt ta ett dopp i poolen. Den dagen gjorde vi inte så många knop. OCh senare på kvällen tog vi faktiskt det ganska så lungt. Tog varsin öl och somnade sedan gott.

Söndag- Klev vi upp runt tio. Satte på oss kläder och drog in till stan för en shoppingrunda. Hittade ett par byxor, armband, snappsglas, plånbok och ett armband den dagen. Sedan fastnade vi också på ett internetcafe och tog det allmänt lugnt. Dock var det väldigt varmt så vi uträttade alla affärer ganska så snabbt så att vi kunde lägga oss vid poolen en stund.
Och som de flesta andra dagar så satte vi oss sedan vid baren på kvällen. Senare drog vi också in till Lazur en sista gång och likaså denna gången var det mycket trevligt!

Måndag- Och dagen efter tog vi oss en ytterligare runda till staden för lite mer shopping. Slutade med att jag kom hem  ytterligare två tröjor och en supersnygg väska! La oss en stund vi poolen sen blev det faktiskt att gå och sova då vi alla var ganska slutkörda.

Tisdag- Sista dagen och också den segaste. Checkade ut kl. 12.00 och bussen kom inte förrän 17.20. Vi la oss ändå vid poolen i hopp om att tiden skulle gå lite snabbare. Flyget gick sedan vid 20.20 och vi har här hemma i Nybban vid halv fyra på morgonen sedan.

Ja det var väll i princip hela veckan. Mycket roligt har jag haft det!

Bjuder på mer bilder en annan dag

Har det underbart

Jaha sa kunde jag inte langre halla mig fran en dator. Sitter just nu pa ett internetcafe i varma soliga underbara Bulgarie, Sunny Beach. Har haft otroligt skoj dessa dagar som har gatt rasande fort. Nu ar det endast tva dagar kar vilket ar ritkigt trakigt.... Men att jag ska aka hit fler ganger ar verkligen nagot som jag funderar stort pa. Vadret har varit kanon varje dag, solat, badat och ja festat varje dag med. Inte sa konstigt att man kanner sig lite som en zoombie..

Nej men har inte sa mycket mer att saga forutom att det ar underbart har. Saknar dock mina vanner och familj. Men ses ju om tva dagar i alla fall. Fram tills dess far alla ha det underbart det ska jag ha och juta sa mycket jag kan av de resterande dagarna.


Kläder, skor, pengar........

Kläder, skor, pengar, pass, biljett, panodil, nässesär, solskyddfaktor, handsprit, badkläder, kortlek, papper, pennor.
Ja just nu är det kaos i mitt huvud men tror ändå jag lyckats få med mig det viktigaste. Sålänge man har pass och pengar så klarar man sig! ;)
Så nu lär jag alltså inte skriva mer här på en vecka men uppdaterar desto mer  när jag kommer hem och bjuder då också på massa härliga bilder! Fram till dess ha det bra i regninga Sverige hihi


Oj oj oj oj

Det är verkligen helt sjuukt! Jag åker om två dagar. Då bär det av till Bulgarien som sagt. Jag vet att jag nästan bara skrivetr om det men det är antagligen för att jag är så exalterad över detta och längtar verkligen efter att få njuta lite av solen! :)

På tal om annat så har jag varit hos mamma för att fira mormor som fyller år på Tisdag (då vi åker, därför vi tog det idag). Det var en mycket trevlig dag måste jag säga men nu är jag ganska så trött då jag lekt med mina sysslingar större delen av dagen ;).

Nu v'äntar macka, musik och slapp samt att titta över så att jag har allt jag vill ha med mig i väskan.

Massa av hår

Eftersom jag inte har klippt mig under hela sommaren har detta resulterat att håret är långt och helluggen är inte längre en hellugg utan en blandning mellan sne och hel-lugg. Detta har jag även nämnt förut i bloggen och nu vet jag som sagt inte riktigt vad jag ska göra. Tror dock jag ska odla den lite grann. Fast visst det finns faktiskt många olika friskyrer man kan göra med denna med.

Dock ser jag ut som en pudel eller ngt om jag ska ha helluggen. Ja se efter bara ;)


Lite resfeber?

Jag tror jag börjar få lite resnoja nu. Eller egentligen har jag nog inte ens fattat att jag åker på Tisdag. Väskan ligger fortfarande opackat och jag är som ett större frågetecken där jag hela tiden undrar vad jag ska ha med mig, hur mycket jag ska ha med mig och så vidare. Jag undrar också hur det ska gå att klara sig utan något "vuxet" sällskap. Dock är jag ju "vuxen" så ja jag vet inte.. Men det jag vill komma fram till helt enkelt är att jag börjar bli lite smånervös nu, samtidigt som jag längtar något så otroligt efter att få förhoppningsvis väldigt fint väder i en hel vecka. Inte något som det har varit i Sverige denna sommar precis....


Dagen idag

Idag blev det en tripp till Växjö där jag och Lina undersökte vilken sal vi ska vara dagen då vi börjar på universitetet. Efter det begav vi oss till stan för att äta mat, efter mycket gående hittade vi i alla fall en kinaresutrang. Det var mycket mycket gott måste jag säga. Sen blev det att titta lite i affärer. Blev dock inte så mycket shoppande för mig, hittade endast ett par leggings med dragkedja längst ner. Har spanat efter sådana länge så nu kände jag att det var dags att klippa till. Och ja nu sitter jag alltså här framför datorn och gör inte allt för många knop. Dock blir det nog att se någon film med Lina ikväll. Men att vara uppe länge kan jag inte vara då jag som jag nämnt innan JOBBAR i morgon igen ..


Om en vecka!

Om exakt en vecka vid denna tid sitter vi på ett flygplan. Ett flygplan som ska gå mot Bulgarien och Sunny Beach. Och jag hoppas verkligen att det blir som det heter "en solig strand" hela veckan! Har nog inte riktigt hunnit fatta att jag faktiskt ska utomlands än, fast ändå är man ju lite spänd och nervös. Detta blir första gången som jag åker utan någon förälder med och visst känner man att ansvaret ökar ganska så mycket då! Men jag tror och hoppas att det blir skoj och att allt går bra  :)

Korallrev!

Igår när jag skulle lägga in lite bilder på en CD skiva upptäckte jag gamla undervattensbilder från Egypten som jag helt och hållet hade glömt bort! Hur de har hamnat på den skivan och varför den skivan låg bland de nya skivorna är en olöst gåta men här kommer i alla fall några av bilderna från Egypten 2005.

    Är det något som är värt att uppleva så är det verkligen att se korallrev. Det var nog en av de häftigaste sakerna jag sett under mitt 18åriga liv! Så häftigt med de färgglada fiskarna det turkosa vatten och dess färgsprakande koraller som sträckte sig nästan längs strandkanten!

Här är några kort på fiskarna och korallerna. (Tyvärr var det ju inte världens bästa undervattenskamera så vissa bilder blev ju lite suddiga och därmed så ger bilden inte den rättvisa den egentligen förtjänar)Grattis mamma

Idag har jag då tagit mig själv en lååång och härlig sovmorgon, vilket såklart var mycket skönt! Dock så vaknade jag ändå halv tio och kunde inte somna om men låg och drog mig till klockan blev 11. Kanske tar det ett tag för kroppen att vänja sig att man faktiskt får sova lite längre nu..

Jaja på tal om annat så ska vi iväg och fira min mamma lite idag eftersom hon fyller år! :) Så Grattis till Mamma!

2 för 70

Igår gjorde jag ett riktigt kap. Köpte två par solglasögon för 70 kr. Ja ni som inte känner mig jag brukar ta sönder mina solglasögon ganska så snabbt. Har redan under denna sommaren lyckats TRAMPA sönder två stycker. Ja det är jag i ett nötskal då. Det är då som Borgholm och dess "utlänningsbutiker" som jag kallar det är bra att ha! ;)Glad,ledsen,glad,ledsen..

Jaha så har ytterligare en arbetsdag tickat fram. I morgon är sista "riktiga" jobbadagen för mig.  Har dock hoppat in för någon annan två dagar nästa vecka. Jag måste säga att det känns lite vemodigt. Jag menar det har ju ändå varit min vardag i nästan två månader att jobba på ICA.... 
Tiden har gått otäckt snabbt!
Vart har den tagit vägen?
Vad har jag gjort under sommaren?

Jag kan inte svara på dessa frågor för jag vet inte det själv...
Visst det ska bli skönt med ett litet sommarlov nu innan jag börjar plugga om man nu ens kan kalla det att plugga när det gäller en bildkurs som håller på i två månander. 
Vad som händer efter de två månaderna har jag ingen aning om och det skrämmer mig något så fruktansvärt. Kanske lika bra att ta en dag i sänder som jag gjort i sommar.

Så jag ska erkänna och säga att jag KOMMER sakna sommarjobbet. Har haft trevliga arbetskamrater som har haft förståelse för mig som var/'är nybörjare inom butiksbranchen. Jag har trivts med jobbet och samtidigt lärt mig ett och annat nytt. Framförallt har jag förståelse om en vara skulle vara slut mitt i sommaren. Det ÄR INTE lätt att hinna med allt när det är massa massa folk överallt.

Jag kommer också sakna vackra Borgholm. Visserligen hindrar ju inget att jag kan åka hit när jag vill. Men i alla fall.. Nej nu ska jag sluta vara deppig och istället vara glad, glad att jag ändå har haft en trevlig sommar, glad att jag har tjänat pengar och glad för att jag har en rolig framtid som väntar på mig!dåligt

Oj oj oj vad jag är dålig på att uppdatera här ¨på bloggen. Skyller på att jag har haft mycket att göra, vilket faktiskt är sant! I förgår var jag ute helade dagen, solade, badade och åkte båt. På kvällen blev det grillning vilket såklart var mycket gott!. Igår så jobbade jag från 12-18 sedan var det att snabba sig att byta om för att ta bilen in till Kalmar för att titta på Rix Fm festivalen som var igår. Jag har med nöd och näppe men oj oj oj vad mycket folk och bilar!

Ja och sen idag då.. så har jag jobbat fram till ett. Nu har jag precis gjort mig i ordning och ska snart bege mig ut på bilfärd igen. Denna gången till min kusin som har "inflyttningskalas" eller vad man vill kalla det.

SÅ ja det var det lilla jag hade att säga. Ha en fortsatt bra dag!

Idag har jag

Jag har idag....Inte gjort mer än att jobba! Slapp slapp slapp i kväll och i morgon, härligt härligt. Har väll egentligen inte så mycket mer att skriva än det förutom att jag just nu befinner mig på "hemmaplan", ja för ett litet tag i alla fall. Och eftersom jag inte har så mycket att säga så lägger jag ut lite bilder som togs under min semester i Halmstad/Göteborg.


Ett badställe i Halmstad,blåste ganska reäljt den dagen som det kanske syns på bilden..

Här har vi mig precis innan jag ska åka gocart för andra gången i mitt liv. Visst är det roligt men samtidigt obehagligt tycker jag, går så snabbt och man sitter så nära marken juu...

En solnedgångsbild på Liseberg där man ser höjdskräcken.

Ja blev inte så många bilder men bjuder på lite kort när jag känner för det

Visor

Jo just det! Idag helt utan anledning började jag nynna på visan som är i Saltkråkan vid matbordet. Efter det började jag minnas alla de andra fina visorna och såklart de bra filmerna och böckerna som Astrid Lindgren har skrivit. Hittade ett litet klipp på youtube där några av visorna finns med! :)

Trötter

Trött som vanligt är jag idag efter ett pass från 6.00-13.00. Fast kanske får man skylla sig själv lite grann när jag inte släcker förrän halv tolv och att man sedan vaknar kl 3 på natten och hör folk skrika och ha sig. Hörde två - tre tjejer som skrek " alltså hallå hallåååå, de ta kort nu, det ta ju kort, men hallå titta de ta kort,  hahahah de tar kort" De upprepade sig säker sådär fyra fem gånger. Och när man är trött och helst bara vill sova så blir man faktiskt ganska så irriterad. Nu efteråt kanske det mest är roligt, men det var det då icke då! ;).

Jaja  på tal om annat så är jag nu inne på min sista jobbavecka. Tänk att jag snart har jobbat här i Borgolm i två månander. Jag kan inte riktigt förstå att tiden springer iväg så fastligt fort för jag själv har hamnat lite på efterskjälke.
 

Böcker

Under sommaren har jag läst mer böcker än vad jag någonsin har gjort innan under en sommar. I början av sommaren läste jag en bok som hette "Innan jag dör". Sedan lånade jag mammas två böcker "Gömda" och "Asyl". Mycket bra böcker men väldigt gripande. Hemskt att sådant händer i Sverige och ja i andra länder med för den delen. Nu håller jag på att läsa" Flickan från ovan". Även den verkar mycket bra men samtidigt gripande och hemsk.

Nu när jag tittar över vilka böcker jag har läst känns det som att jag endast har läst "deprimerande" böcker. Varför detta? Ingen aning har bara blivit så.. Kanske är det bra att läsa såna böcker ibland? Då man får en annan syn på livet och lär sig uppskatta sitt egna liv. Jag är frisk, har underbara vänner, en bra familj och jag bor under tak. Det är inte alla som har det så.


Jag idag

Jag vet att jag borde ligga i sängen och sova just nu, men visst är det svårt att sova när man han överskottsenergi?  Jaja ska väll försöka sova eller ja i alla fall lägga mig ner i sängen och stirra upp i taket om inte annat.
Men tillsdess tänkte jag faktiskt bara visa vad jag hade på mig idag när jag var på "kalas" om man nu vill kalla det så.

Mitt nyaste köp, t-shirten från JC,
avklippta jeans
ett par gamla tights.
Till detta mitt nitarmband jag köpt på Lindex
min snygga klocka som jag fick i Studentpresent,
samt mina gladiatorskor! :)Vet att det är ursel kvalite men min kamera ligger fortvarande hemma och är bortglömd ;)

Dagen igår och idag

Igår var det en trevlig dag trots att jag var tvungen att gå upp vid halv sex för att jobba. Var nämligen bjuden på fest hos en kompis igår. Mycket trevligt var det i alla fall :). Nu ska jag snart hoppa i duschen för att göra mig i ordning tills vi ska på kalas, min kusin fyller nämligen år snart. Efter det blir det att ta bilen upp (troligtvis i kväll då) upp till Öland igen. Ja för i morgon så jobbar jag ju igen, förvånad? Nej det är inte jag.. Men vad sjutton jag får ju pengar så jag kan unna mig massa saker ;)